Marcell
19 °C
32 °C

Öngyilkos lett a betegtársát felgyújtó férfi

2009.11.13. 15:21 Módosítva: 2009-11-13 15:27:12
Öngyilkosságot követett el a skizofréniával kezelt idős férfi, aki előző héten felgyújtott egy másik beteget az egyik pécsi egészségügyi intézményben. A felgyújtott beteg is életét vesztette a héten.

Kiugrott a kórház ablakán és meghalt az a férfi, aki az előző héten felgyújtotta betegtársát Pécsett, mondta Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A napokban a felgyújtott áldozat is elhunyt.

A skizofréniával kezelt 74 éves férfi november 2-án felgyújtott egy 94 éves másik beteget az egyik pécsi egészségügyi intézményben. Az áldozat súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, egy nappal azelőtt hunyt el, hogy bántalmazója öngyilkosságot követett el. A rendőrség azóta nem emberölés kísérlete, hanem emberölés gyanúja miatt folytat nyomozást.

A hatóság korábban a kórházban őrizte a gyanúsítottat, és kezdeményezték az ügyészségen keresztül előzetes letartóztatását. A döntést a pécsi bíróságnak kellett volna meghoznia, ám annak elnöke, Hajdú István azt mondta: erre az ügyészség nem tett indítványt.