Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öngyilkos lett a betegtársát felgyújtó férfi

2009.11.13. 15:21 Módosítva: 2009-11-13 15:27:12
Öngyilkosságot követett el a skizofréniával kezelt idős férfi, aki előző héten felgyújtott egy másik beteget az egyik pécsi egészségügyi intézményben. A felgyújtott beteg is életét vesztette a héten.

Kiugrott a kórház ablakán és meghalt az a férfi, aki az előző héten felgyújtotta betegtársát Pécsett, mondta Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A napokban a felgyújtott áldozat is elhunyt.

A skizofréniával kezelt 74 éves férfi november 2-án felgyújtott egy 94 éves másik beteget az egyik pécsi egészségügyi intézményben. Az áldozat súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, egy nappal azelőtt hunyt el, hogy bántalmazója öngyilkosságot követett el. A rendőrség azóta nem emberölés kísérlete, hanem emberölés gyanúja miatt folytat nyomozást.

A hatóság korábban a kórházban őrizte a gyanúsítottat, és kezdeményezték az ügyészségen keresztül előzetes letartóztatását. A döntést a pécsi bíróságnak kellett volna meghoznia, ám annak elnöke, Hajdú István azt mondta: erre az ügyészség nem tett indítványt.