Judit
2 °C
7 °C

Az év viharától tartanak Nagy-Britanniában

2009.11.13. 22:56
Óriási vihart várnak szombatra Nagy-Britannia déli részén, 130 km/h-s széllökésekre, és 75 milliméternyi esőre számítanak. Több területen már péntek este áradások miatt mentettek embereket.

Az év eddigi legnagyobb viharára készül Nagy-Britannia, a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szombaton a déli országrészben 130 km/h-s sebességet elérő orkán és szakadó eső várható, több helyen 75 milliméternyi csapadék várható.

A hatóságok főleg a déli országrészre, Cornwallra, Devonra és Dorsetre, valamint Londonra és környékére adtak ki riasztást. A Környezetvédelmi Hatóság árvízveszély-riasztást adott ki a tengerparti, illetve a folyókhoz közeli térségekre.

000T TRPar2894736

A vihar pénteken késő este már elérte a déli partokat, ahonnan 100-125 kilométeres széllökéseket jelentettek, és Londonban is viharos szél volt. Máris több helyszínről áradásokat jelentettek, és egyes településeken már menteni kellett az embereket a víz elől.

Több komptársaság leállította az átkelőjáratokat Nagy-Britannia és Franciaország között, és a hatóságok nem zárták ki, hogy az időjárás a légiközlekedést is megzavarja.

Vasárnapra nyugodtabb időt, a jövő hét elejére újabb viharokat jósolnak a szakértők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?