Judit
3 °C
7 °C

Elfogták a brit idősek rémét

2009.11.16. 20:40 Módosítva: 2009-11-16 21:16:50
A rendőrség gyanúja szerint tizenhét év alatt száz idős embert is bántalmazhatott és megerőszakolhatott egy vasárnap elfogott gerontofil férfi.

Több mint száz, főleg idős ember, köztük egy 93 éves nő megerőszakolásával gyanúsítják Nagy-Britannia egyik leghosszabb ideje körözött sorozaterőszakolóját, akit vasárnap fogott el és hétfőn vádolt meg a brit rendőrség. A gerontofil férfi 1992 óta bántalmazott 68 éven felülieket.

Az 52 éves Delroy Grant a vádak szerint ugyanazt a mintát követte: elvágta a telefon- és villanyvezetékeket, majd a lakásban felébresztette és elemlámpával elvakította áldozatait. Ezek után órákon át kínozta őket. A rendőrség eddig öt esetben tudta egyértelműen bizonyítani az erőszakot, hat alkalommal a szexuális kényszert, és 11 alkalommal a betörést. A férfi szerdán áll bíróság elé.

A Scotland Yard 40 ezer font (kb. 12 millió forint) jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek, a több mint egy évtizede tartó nyomozásban kétezernél is több DNS-próbát végeztek el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?