Több lövéssel állították meg a postarablót

2009.11.17. 11:40 Módosítva: 2009.11.17. 17:18
Ki akarta rabolni egy fegyveres férfi kedd hajnalban az egyik dombóvári postahivatalt, de a kiérkező járőrök elfogták a zsákmánnyal menekülő tettest.

Hétfő hajnalban, négy óra körül riasztás érkezett az egyik dombóvári postahivatalból a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság központi ügyeletére. A postafiókba ekkor, jóval a reggeli nyitás előtt hatolt be egy fegyveres rabló, és a napi előkészítő munkákkal foglalatoskodó alkalmazottaktól pénzt követelt.

A símaszkos férfi több millió forintot vett magához, és el akart menekülni. Az időközben kiérkező járőrök azonban ebben meggátolták, a kezén és a lábán meglőtték, és a posta közelében el is fogták, írja a teol.hu.

Az elfogás során valóban történt fegyverhasználat, erősítette meg az Indexnek Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, de a rabló sérüléseiről nem tudott bővebb felvilágosítást adni.

A Dombóvári Rendőrkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság délután tartott sajtótájékoztatót az ügy részleteiről. Szíjártó István dombóvári rendőrkapitány elmondta, hajnali 4 körül egy 190 centiméter magas, símaszkos férfi hatolt be a posta épületébe, ahol akkor egy férfi és két női alkalmazott volt.

A támadó gázpisztolyt szegezett a férfi fejéhez, és arra kényszerítette, hogy kötözze meg a két nőt.