Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Ausztriában dolgozó magyar tolvajokat fogtak

2009.11.18. 14:32
Két férfit fogott el a magyar és az osztrák rendőrség a napokban, akik Alsó-Ausztriában fosztogatták a házakat, gépkocsikat vittek el. Korábban egy szintén Ausztriában működő gyöngyösi autótolvaj-bandát füleltek le.

A BRFK Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály és az Alsó-ausztriai Tartomány Bűnügyi Hivatal tájékoztatása szerint a napokban két férfit fogtak el, akik Ausztriában törtek be házakba, és loptak többek között nagyértékű személygépkocsikat.

Az egyik férfit, a budapesti D. Kálmánt az osztrák rendőrség érte tetten az ausztriai Melk községben, ahol betört egy családi házba és megkísérelt ellopni egy Porsche Cayenne típusú személygépkocsit. D. Kálmánt az osztrák ügyészség előzetes letartóztatásba helyezte, kihallgatása során három Ausztria területén elkövetett betöréses lopás elkövetését ismerte be.

A férfi társa ellen Ausztria európai elfogatóparancsot adott ki. Ennek nyomán a Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály munkatársai 2009. október 20-án budapesti búvóhelyén elfogták B. Gábor budapesti lakost. A férfinél megtartott házkutatás során a rendőrök értékes karórákat, étkészletet, golf felszerelést, garázskapu nyitókat, gépkocsi kulcsokat, gépkocsi-vezérlő computereket, mobiltelefonokat foglaltak le, melyek feltehetően bűncselekmény elkövetéséből származnak. Ezeken túlmenően kábítószert és lőfegyvereket is lefoglaltak.

B. Gábort a maygar rendőrség kiadta az Alsó-ausztriai Tartományi Bűnügyi Hivatalnak, a férfi gyanúsítotti kihallgatása során hét Ausztria területén elkövetett betöréses lopást ismert be, melyeket elmondása szerint D. Kálmánnal együtt követett el.

Korábban az osztrák és a magyar rendőrség egy gyöngyösi bűnbandát leplezett le. A négy férfi Budapesten és Ausztriában gépjárműveket lopott, melyeket egy gyöngyösi telephelyre szállított, darabokra bontott és eladott.

Az osztrák hatóság az idén áprilisban tartott nickelsdorfi határtalálkozón arról tájékoztatták magyar kollégáikat, hogy a közelmúltban jelentősen megnövekedett Alsó-Ausztriában a gépkocsilopások száma. A nyomok magyar elkövetői körre mutatnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!