Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bíróság előtt a pénzbehajtó gyilkosa

2009.11.18. 11:03 Módosítva: 2009-11-18 11:09:37
Tanúk meghallgatásával kezdődött a Baranya Megyei Bíróságon annak a fiatalembernek a pere, akit azzal vádolnak, hogy megölte az egyik pénzintézet pénzbeszedőjét tavaly júniusban. A 21 éves férfi beismerő vallomást tett, azt mondta, azért ölte meg a férfit, mert nem tudta törleszteni a hitelt.

A 21 éves fiatalember édesanyjával és testvéreivel élt Pécsen. A családnak összesen három hitele volt az egyik pénzintézetnél, 320 ezer forint értékben.

Mivel tavaly nyáron már nem tudták fizetni a tartozást, a férfi elhatározta, hogy megöli a pénzbeszedőt, aki minden héten a törlesztőrészletért megy. Ezért bekészített egy feszítővasat a konyhába arra a napra, amikor a pénzbeszedő várta.

Az 55 éves férfi meg is érkezett az esedékes részletért, a fiatalember ekkor hátulról leütötte a feszítővassal, majd a konyha padlójára zuhanó áldozatát még többször megütötte. A férfi a holttestet a kertben lévő sóderhalom alá rejtette, később pedig egy gödörben ásta el.

A rendőrök a pénzbeszedő eltűnése után a fiatalembert is kihallgatták tanúként, ám feltűnt a nyomozóknak gyanús viselkedése. Mivel többször is kimentek a házhoz, a fiatalember - még tavaly novemberben - úgy döntött, hogy jobban elrejti a holttestet, ezért kiásta a földből, és 20 centiméter vastagságú betont öntött rá. Később azonban beismerte tettét a rendőröknek, és megmutatta a holttest helyét is, így találták idén januárban.

A 21 éves férfit nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják, melyért akár tizenöt év börtön is kiszabható.