Bíróság előtt a pénzbehajtó gyilkosa

2009.11.18. 11:03 Módosítva: 2009.11.18. 11:09
Tanúk meghallgatásával kezdődött a Baranya Megyei Bíróságon annak a fiatalembernek a pere, akit azzal vádolnak, hogy megölte az egyik pénzintézet pénzbeszedőjét tavaly júniusban. A 21 éves férfi beismerő vallomást tett, azt mondta, azért ölte meg a férfit, mert nem tudta törleszteni a hitelt.

A 21 éves fiatalember édesanyjával és testvéreivel élt Pécsen. A családnak összesen három hitele volt az egyik pénzintézetnél, 320 ezer forint értékben.

Mivel tavaly nyáron már nem tudták fizetni a tartozást, a férfi elhatározta, hogy megöli a pénzbeszedőt, aki minden héten a törlesztőrészletért megy. Ezért bekészített egy feszítővasat a konyhába arra a napra, amikor a pénzbeszedő várta.

Az 55 éves férfi meg is érkezett az esedékes részletért, a fiatalember ekkor hátulról leütötte a feszítővassal, majd a konyha padlójára zuhanó áldozatát még többször megütötte. A férfi a holttestet a kertben lévő sóderhalom alá rejtette, később pedig egy gödörben ásta el.

A rendőrök a pénzbeszedő eltűnése után a fiatalembert is kihallgatták tanúként, ám feltűnt a nyomozóknak gyanús viselkedése. Mivel többször is kimentek a házhoz, a fiatalember - még tavaly novemberben - úgy döntött, hogy jobban elrejti a holttestet, ezért kiásta a földből, és 20 centiméter vastagságú betont öntött rá. Később azonban beismerte tettét a rendőröknek, és megmutatta a holttest helyét is, így találták idén januárban.

A 21 éves férfit nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják, melyért akár tizenöt év börtön is kiszabható.