Eltűnt öt gyerek Tornanádaskán

2009.11.18. 06:44 Módosítva: 2009.11.18. 06:50
Reggeltől már az edelényi rendőrség egységei is keresik azt az öt közepesen, illetve enyhén fogyatékos tizenévest, akik kedd délután tűntek el. Eltűnésüket konfliktus nem előzte, gombászni mentek az erdőbe.

Reggel még nem volt meg az az öt gyerek, akik kedd délután gombászni mentek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaskán lévő speciális iskolából és diákotthonból, mondta a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletese az Indexnek.

Az éjjel abban a térségben 8-9 fok, és ködös, párás idő volt. A nevelők tájékoztatása szerint a gyerekek jól fel vannak öltözve: melegítő és dzseki van rajtuk.

Az éjszaka rövid időre fel kellett függeszteni a keresést a rossz látási- és terepviszonyok miatt, de reggel már az Edelényi Rendőrkapitányság is beszáll nagyobb erőkkel a keresésbe.

Az MTI korábbi jelentése szerint a hét fiúból - akik közül a legfiatalabb 14, a legidősebb 17 éves - csak kettő tért vissza a megadott időre, délután fél ötre az oktatási intézménybe.

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az egyik eltűnt fél hat körül mobiltelefonon beszélt az egyik szülőjével. Azon a területen többnyire nincs térerő. Az öt fiú közül kettő közepesen, három pedig enyhén fogyatékos.

Az éjszaka 18 tűzoltó, négy rendőr, két természetőr és egy erdész is kereste a gyerekeket három csoportban három irányba indulva. A látási viszonyok rosszak, csúszós, nedves az út, nehéz a terep. Tornanádaskát hegygerinc veszi körül, ami átnyúlik Szlovákiába.

A gyerekek eltűnését semmilyen konfliktus nem előzte meg.