Megtalálták az eltűnt gyerekeket

2009.11.18. 09:02 Módosítva: 2009.11.18. 09:23
Sikerült mobiltelefonon beszélni a kedden eltűnt tornanádaskai gyerekekkel, így azt is be tudták azonosítani, hogy pontosan hol vannak. Az öt enyhén fogyatékos tizenéves fiú egy magyarországi határkőnél várja a keresésükre indultakat.

A rendőröknek sikerült felvenniük a kapcsolatot mobiltelefonon az eltűnt  gyerekekkel, már útban vannak feléjük. A gyerekek elmondták, találtak egy Magyarországot jelölő határkövet, beolvasták a számát, így sikerült feltérképezni a pontos helyüket.

Reggel még nem volt meg az az öt gyerek, akik kedd délután gombászni mentek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaskán lévő speciális iskolából és diákotthonból, mondta a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletese az Indexnek. Az éjjel abban a térségben 8-9 fok, és ködös, párás idő volt. A nevelők tájékoztatása szerint a gyerekek jól fel vannak öltözve: melegítő és dzseki van rajtuk.

Az éjszaka rövid időre fel kellett függeszteni a keresést a rossz látási- és terepviszonyok miatt, de reggel már az Edelényi Rendőrkapitányság is beszállt nagyobb erőkkel a keresésbe.

Az MTI korábbi jelentése szerint a hét fiúból - akik közül a legfiatalabb 14, a legidősebb 17 éves - csak kettő tért vissza a megadott időre, délután fél ötre az oktatási intézménybe.

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az egyik eltűnt fél hat körül mobiltelefonon beszélt az egyik szülőjével. Azon a területen többnyire nincs térerő. Az öt fiú közül kettő közepesen, három pedig enyhén fogyatékos.

Az éjszaka 18 tűzoltó, négy rendőr, két természetőr és egy erdész is kereste a gyerekeket. Tornanádaskát hegygerinc veszi körül, ami átnyúlik Szlovákiába.

A gyerekek eltűnését semmilyen konfliktus nem előzte meg.