Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A libereci oroszlánok gyorsan elintézték a fehér tigrist

2009.11.20. 08:24
Két oroszlán rátámadt és megölte kifutójában a libereci állatkert fehér tigrisét csütörtökön Csehországban. A fehér tigris a kihalás szélén álló faj.

Csehország legrégebbi állatkertjének igazgatója elmondta, hogy "normális esetben az állatok soha nem kerülhetnek kapcsolatba egymással". Ám a Sultan és az Elsa nevű oroszlánok valahogy mégis kijátszották a biztonsági rendszert, és megtalálták a fehér tigris ketrecéhez vezető utat - tette hozzá David Nejedlo.

A két oroszlán pillanatok alatt legyűrte a 17 éves Isabelle-t. Az állatok üvöltését hallva egy gondozó a helyszínre rohant, de már nem lehetett segíteni a tigrisen.

A fehér tigris kihalás szélén álló faj, amelyet sikeresen szaporítottak az 1919-ben alapított Liberec állatkertben. Még 1994-ben vásárolták egy svédországi vadasparktól Isabelle-t, aki 1999-ben három kölyköt - Artemis, Afrodita és Achilles - hozott a világra.