Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt egy rendőr az angliai özönvízben

2009.11.20. 18:20 Módosítva: 2009-11-20 18:20:24
Már halálos áldozata is van az Anglia északnyugati és Skócia déli vidékein pusztító özönvíznek. Az előrejelzések szerint újabb jelentős csapadék jön a hétvégén.

A legsúlyosabb helyzet az északnyugat-angliai Cumbria grófságban alakult ki, amelyre a brit Környezetvédelmi Hatóság adatai szerint 24 óra alatt 314,4 milliméter csapadék esett.

A hatóság elnöke, Lord Chris Smith kijelentette: ez példátlan napi esőmennyiség az angliai mérések eddigi történetében.

A grófságban péntek estig négy közúti hidat sodortak el a megáradt folyók. Az egyik híd a tengerparti Workington városának fő közlekedési átkelője volt a Derwent folyón.

Az összeomlás pillanatában éppen a hídon tartózkodott egy rendőr, aki a forgalmat terelte el. A 43 éves Bill Parkert elsodorta az áradat; holttestét egész napos keresés után, péntek este találták meg.

A cumbriai rendőrség közölte: nagyon sok bejelentést kapnak további eltűnt személyekről.

A Derwent felső szakaszánál fekvő Cockermouth kisvárosban pénteken 2,5 méter magasan állt a víz; az elöntött negyedekből kétszáz embert kellett kimenteni. A mentőakcióban a brit hadsereg alakulatai, és a királyi légierő helikopterei is részt vettek.

Skóciában harminc országutat kellett lezárni az árvíz miatt.

A brit meteorológia szombatra újabb atlanti front érkezését jelezte. Ez a prognózis szerint további 25-40 milliméter csapadékot zúdít az elöntött területekre, vasárnaptól pedig heves, helyenként 100 kilométeres sebességet meghaladó szélvihar várható.