Bombariadókkal akart kifogni a bankon

2009.11.20. 11:30 Módosítva: 2009.11.20. 11:35
Négyszer riasztotta a rendőröket egy felsőpetényi férfi, hogy bombát helyezett el egy helyi bankban. Mind a négy eset vaklárma volt, a férfi a bankot akarta működésképtelenné tenni.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: legutóbb csütörtökön telefonált ismeretlen telefonáló a megyei rendőr-főkapitányságra azzal, hogy az egyik rétsági pénzintézetben bombát helyezett el és az pár percen belül robban. A bejelentést követően a Rétsági Rendőrkapitányság közrendvédelmisei kiürítették a helyszínt és a közelében lévő intézményeket, forgalmat elterelték a főutcáról.

Néhány perc alatt azonosították a telefonálót, aki azonos volt azzal a 27 éves felsőpetényi férfivel, aki néhány nappal korábban már három alkalommal hívta a rendőrséget és jelentette be, hogy ebben a pénzintézetben bomba van és robbanni fog. Akkor is elfogták, és közveszéllyel való fenyegetés gyanúja miatt kihallgatták, ám ezt követően kiengedték.

Kiderült, a férfi a bombafenyegetéssel szerette volna megakadályozni, hogy számára hátrányos pénzügyi intézkedések történhessenek. A férfit most őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását - közölte a szóvivő.