Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Tömegbaleset miatt lezárták az M1-est

2009.11.20. 07:36 Módosítva: 2009-11-20 11:39:56
A hatalmas köd miatt újabb és újabb súlyos baleset történik az utakon. Tömegbaleset miatt lezárták az M1-t, kétszer az M0-t, tíz autó ütközött össze a 2/A-n.

A hatalmas köd miatt újabb és újabb súlyos balesetek történnek az utakon. Tömegbaleset miatt lezárták az M1-t, kétszer az M0-t, tíz autó ütközött össze a 2/A-n.

Az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, a Zsámbék és Tatabánya közötti szakaszon a sűrű köd miatt legalább hat különálló baleset történt péntek reggel. A balesetekben sok autó ütközött össze. Csak a 36-os kilométerszelvénynél legalább 13 jármű csúszott össze, egy ember súlyos, kettő könnyebben sérült - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Sokáig még a mentők és a rendőrök se tudták megközelíteni a helyszínt, mert a leállósáv tele volt kamionokkal. Mostanra ez megoldódott, folyamatosan végzik a baleseti helyszínek felszámolását. Az autópálya érintett szakasza még mindig le van zárva, a beszorult járművek várakozásra kényszerülnek.

A közlekedést továbbra is sűrű köd nehezíti, az útburkolat nedves.

Az M0-ás szabad

Újra feloldották az M0-ás autóúton elrendelt útzárat. Délelőtt azután kellett másodszor is lezárni az utat, hogy az M5-ös autópályánál újabb baleset történt. Szentes György, az országos katasztrófavédelem szóvivője elmondta: az M0-ás autóút felhajtójánál, az M7-es autópálya felé vezető oldalon két kamion ütközött össze. Az egyik napraforgót szállított, rakománya az úttestre borult. Az M0-ás autóutat így újra lezárták.

Délelőtt még három baleset történt ezen az úton. M3-M1 irányában három baleset nehezíti a forgalmat a 31-34 kilométerszelvény között - közölte honlapján a rendőrség pénteken délelőtt. A 31-es kilométernél két kamion ütközött, az egyik pótkocsija felborult, amelyből búza szóródott az útra. A 33-as kilométernél három autó ütközött, a 34-es kilométerszelvénynél - a Gyáli csomópontnál - két teherautó, két kisteherautó, és egy személygépkocsi ment egymásba. A forgalmat a Nagykőrösi útra terelik. A rendőrség egyelőre nem tud róla, hogy vaklaki megsérült volna.

Hajnalban már történt egy súlyos baleset az M0-s 28-as kilométerénél. Egy román autóbusz az M0-s és a M5-ös találkozásánál eddig ismeretlen okból a szalagkorlátnak ütközött. A 66 utas épségben megúszta a balesetet, de az ütközéskor a jármű üzemanyagtartálya megsérült, és nagy mennyiségű gázolaj került az úttestre.

Baleset a 2/A- n is

Az első hírek szerint körülbelül 10 autó ütközött össze a 2/A úton, pénteken reggel 8 óra körül. A karambolsorozat a Dunakeszi és Göd közötti szakaszon történt, többen megsérültek. A tűzoltók a helyszínen vannak, a sérülteket feszítő-vágó segítségével próbálják a roncsok körül kiszabadítani.

Nógrád megyében, a 21-es főúton is baleset történt, itt szintén két kamion ütközött össze. A baleset Kisterenye és Bátonyterenye között történt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!