Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Trágyaszőnyeg és szotyi borította be az M0-st

2009.11.20. 12:19 Módosítva: 2009-11-20 15:17:00
Az M0-áson éppen megindult a forgalom egy hajnali buszbaleset után, amikor két újabb teherautó-karambol zárta el az utat. A mentők, tűzoltók sem tudnak közlekedni, mert a bámészkodni induló sofőrök autókat a leállósávban hagyják.

Nagy mennyiségű napraforgó és tárgya került az M0-sra két egymástól alig néhány kilométerre történt balesetben péntek délelőtt.

A katasztrófavédelem sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint az M0-s új szakaszán, az M5-ös északi hídjánál, a 31-es kilométernél reggel egy kamionba egy pótkocsis teherautó futott bele. Az ütközés következtében a pótkocsi felborult, és a szállított napraforgó kiömlött. A felborult járművet a tűzoltók állították fel a helyszínre érkezett daruval. Az útpályát az autópálya-kezelők tisztítják. A sofőr könnyebb sérülést szenvedett.

Ugyanezen a szakaszon a 34-es kilométernél 3 kisteherautó, 2 kamion 1 szemgépkocsi ütközött. A szemtanúk szerint az újabb tömegbalesetet valószínűleg az útra hullott trágya okozta. Az utat ugyanis mintegy 50 méter hosszan vastagon beterítette az állati ürülék, de egy autó is jelentős mennyiséget kapott. A trágyaszállító elhajtott.

A torlódásban információink szerint több koccanás is történt. A bajt tetézi, hogy a dugóban rekedt autósok közül sokan katasztrófaturizmussal igyekeznek elütni az idő. Autóikat bezárva szabálytalanul a leállósávban hagyják, ezért a balesetek helyszínét csak nehezen tudják megközelíteni a mentő, tűzoltók és a rendőrök.

A tűzoltókat országszerte 11 alkalommal riasztották a péntek délelőtt 11 óráig - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A balesetekben eddig 11-en sérültek meg, közülük egy ember súlyosan. A legnagyobb baleset az M1-es autópályán történt, ahol 18 személyautó és 6 kamion ütközött, ketten könnyebben sérültek.M0 - éjjel Egy balesetet szenvedett román autóbusz miatt kellett hajnali egy órától reggel nyolcig lezárva tartani az M0-ás autóutat a 28-as kilométernél. A külföldi busz nekicsapódott a sávokat elválasztó betonfalnak, és fennakadt rajta. A járművön 66-an utaztak, senkinek nem esett baja.

A tömegbalesetek napja

M0 - reggel Alig hogy feloldották az útzárat, ismét baleset történt az M0-ás autóúton, az M5-ös autópálya felhajtójánál, az M7-es autópálya felé vezető oldalon. Ekkor két kamion ütközött össze, az egyik napraforgót szállított, rakománya az úttestre borult.

M0 - délelőtt Kilenc óra körül a 33-as kilométernél három személyautó ütközött, a 34-es kilométerben, a gyáli csomópontnál pedig két teherautó, két kisteherautó, valamint egy személyautó karambolozott. Sérültekről nem érkezett jelentés.

M1 - Egy ember súlyosan, két másik pedig könnyebben sérült meg az M1-es autópályán, egy péntek reggeli balesetsorozatban. A 36-os kilométernél, a Budapest felé tartó oldalon 18 személyautó és 6 kamion ütközött össze. Hárman sérültek meg: egy súlyos sérültet Budapestre, a két könnyebb sérültet pedig Tatabányára vitték kórházba. Az autópályát órákra lezárták a 36-os és 43-as kilométer között.

M2 - Néhány percen belül több baleset történt az M2-es autóúton is péntek reggel 8 óra körül. A dunakeszi csomópontnál 9 személyautó, egy kamion és egy teherautó csapódott egymásba. Hárman sofőr sérült meg, egy férfi súlyosan, két nő könnyebben. A 20-as kilométernél négy személyautó ütközött, négyen sérültek meg könnyebben: egy autóban utazó 3 gyerek, és egy másik autóban utazó nő. Mind a négyüket kórházba vitték.

Nógrád megyében, a 21-es főúton is baleset történt, itt szintén három kamion ütközött össze. A baleset Kisterenye és Bátonytenyere között történt, az egyik sofőrt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!