Beszélt a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottja

2009.11.21. 21:44 Módosítva: 2009.11.22. 22:54
Nem érzi magát bűnösnek, és nem látta, ki szúrt - ezt mondta az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorának Sztojka Iván, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a román kézilabdázó, Marian Cozma meggyilkolásában.

Marian Cozmát februárban késelték halálra egy veszprémi szórakozóhelyen, két társa pedig súlyosan megsérült, amikor összeverekedtek egy csoporttal. Sztojka Iván most azt nyilatkozta, hogy egy rossz pillantáson robbant ki a végzetes verekedés. A gyanúsítottak közül egyébként mindenki tagadja, hogy ott volt a szúrás pillanatában.

Sztojka Iván, aki elmondása szerint eddig még nem volt elítélve, és nem volt börtönben, azt mondta: egy társasággal éppen sógora születésnapját ünnepelték, így kötöttek ki a veszprémi diszkóban: "..azt vettem észre, hogy Győző közelebb lép hozzám és mondja, hogy őt figyeli az a magas srác. És rámutatott, most már tudom a nevét, Cosmára. Én ránéztem Cosmára, hogy ki ez a magas ember és láttam, hogy csókolózik a barátnőjével és ... Győzőt nézi" - mondta a Fókusz riporterének Sztojka Iván.

A gyanúsított szerint ezután már minden nagyon gyorsan történt. Kitört a verekedés, repültek a székek és törtek az üvegek. A tömeg kifelé menekült, Sztojka pedig megkereste a többi társát, és ők is az utcára mentek. Akkor látta meg, hogy Marian Cosma a földön, az út közepén fekszik. Most is azt állítja, nem tudja, hogy ki szúrta meg, mert nem látta.

A nyomozás azóta is tart. Három férfit gyanúsítanak azzal, hogy részt vettek a gyilkosságban. De a pontos szerepükről a rendőrség nem beszél, a nyomozás érdekében - hangzott el a műsorban.