Székből vágtak ki a mentők egy amerikai férfit

Egy túlsúlyos amerikai férfi az elmúlt nyolc hónapot egy fotelben töltötte. A férfit - amikor nemrég rosszul lett - mentők vágták ki a székből, ám kórházba szállítás közben meghalt.

A 33 éves dél-karolinai Daniel Webb 408 kilogrammot nyomott, és márciusban, egy térdsérülés miatt vált mozgásképtelenné. Mivel nem volt egészségbiztosítása, így nem fordult orvoshoz a sérülésével, hanem ülve akarta kivárni, amíg meggyógyul, közölte szombaton a WSPA televízió.

A férfi greenwoodi lakókocsijához végül felesége, Ada Webb riasztotta a mentőket nyolc fotelben töltött hónap után, amikor férje néhány nappal ezelőtt erősödő fájdalmakra panaszkodott.

A mentők speciális eszközökkel vágták ki a saját ürülékében ülő férfit a székből, akinek testén gyulladásokat és fertőzéseket találtak. Végül a tűzoltók félig lebontották a házaspár lakókocsiját, hogy beemelhessék a férfit a mentőautóba, ám ő a kórházba szállítás után egy szívroham következtében életét vesztette.

Felesége a televíziónak nyilatkozva kijelentette: ha az orvosok márciusban ellátták volna a férjét, akkor nem kellett volna most meghalnia.