Koldulásra kényszerítette nevelőotthonos társait egy kaposvári fiú

2009.11.22. 16:50 Módosítva: 2009.11.22. 16:55
Koldulásra kényszeríttette társait egy fiatal a kaposvári Zita gyermekotthonban. A fiú kiküldte az utcára a gyengébbeket, hogy kolduljanak össze neki pénz. Ha nem akartak koldulni, megverte a fiatalabb fiúkat.

Az ügyben a kaposvári ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt emelt vádat. A Független Hírügynökség szerint az otthonban több fiú is hasonlóan gyűjt magának pénzt.

Egy 17 éves fiú név nélkül a Független Hírügynökségnek elmondta, ő is és még rajta kívül többen rendszeresen kiküldik társaikat koldulni. 13-14 éves fiúkat kényszerítenek arra, hogy pénzt gyűjtsenek neki. A fiatalok a kaposvári Zita Gyermekotthonban laknak.

Azt mesélték, hogy volt olyan hónap, amikor minden nap kiküldték koldulni társaikat. Ha a kisebbek nem akartak kimenni, akkor pofont kaptak, vagy kicsavarták a kezüket.

Emiatt emelt vádat a napokban a kaposvári ügyészség egy másik szintén az otthonban lakó fiú ellen. Információink ő úgy bukott le, hogy az egyik általa kiküldött fiú egy civil rendőrtől kunyerált pénzt. Az intézményben senki nem akart nyilatkozni a történtekről. A zsarolással vádolt fiú még mindig a gyermekotthonban él. Szabadlábon védekezhet.