Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra berobbant az uljanovszki fegyverraktár

2009.11.23. 18:26
A múlt heti baleset után újabb robbanás következett be az uljanovszki fegyverraktárban hétfőn. Az első hírek szerint nyolc katona életét vesztette, ketten pedig kórházba kerültek.

A halottak között két tiszt és hat szerződéses katona van. A sérültek állapota közepesen súlyos, mindkettőt megműtötték, de nincsenek életveszélyben. A robbanás nem fenyegeti a várost, és még a katonai telepet sem, hatása a műhelyen belül maradt, ahol történt - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Egy lövedék akkor robbant fel, amikor éppen teherautóra rakták a múlt heti robbanás és tűz után épségben maradt lövedékeket. A helyszínen megkezdte munkáját a legfőbb ügyészség mellett működő nyomozati bizottság katonai nyomozóinak csoportja és a katonai ügyészség munkatársai. Mindenekelőtt azt ellenőrzik, mennyire gondoskodtak a felelősök a biztonsági előírások betartásáról.

November 13-án a haditengerészet fegyverraktárában, amely egy zárt katonai telepen van, tűz ütött ki egy műhelyben, ahol a megsemmisítendő lövedékek hatástalanítása folyt. A muníció robbanásai órákon át világították be a város felett az eget, két katona életét vesztette, hatvan ember megsérült, közülük hat szorult kórházi ápolásra.

Az előzetes megállapítás szerint a tüzet kiváltó robbanást a technológiai fegyelem megsértése okozta.