Újra berobbant az uljanovszki fegyverraktár

2009.11.23. 18:26
A múlt heti baleset után újabb robbanás következett be az uljanovszki fegyverraktárban hétfőn. Az első hírek szerint nyolc katona életét vesztette, ketten pedig kórházba kerültek.

A halottak között két tiszt és hat szerződéses katona van. A sérültek állapota közepesen súlyos, mindkettőt megműtötték, de nincsenek életveszélyben. A robbanás nem fenyegeti a várost, és még a katonai telepet sem, hatása a műhelyen belül maradt, ahol történt - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Egy lövedék akkor robbant fel, amikor éppen teherautóra rakták a múlt heti robbanás és tűz után épségben maradt lövedékeket. A helyszínen megkezdte munkáját a legfőbb ügyészség mellett működő nyomozati bizottság katonai nyomozóinak csoportja és a katonai ügyészség munkatársai. Mindenekelőtt azt ellenőrzik, mennyire gondoskodtak a felelősök a biztonsági előírások betartásáról.

November 13-án a haditengerészet fegyverraktárában, amely egy zárt katonai telepen van, tűz ütött ki egy műhelyben, ahol a megsemmisítendő lövedékek hatástalanítása folyt. A muníció robbanásai órákon át világították be a város felett az eget, két katona életét vesztette, hatvan ember megsérült, közülük hat szorult kórházi ápolásra.

Az előzetes megállapítás szerint a tüzet kiváltó robbanást a technológiai fegyelem megsértése okozta.