Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Felmentették a gyilkos családapát

2009.11.24. 18:12 Módosítva: 2009-11-25 09:42:45
Jogerősen felmentette a bíróság azt a férfit, akit tavaly októberben megölte feleségét és kislányát budai otthonukban. Az indoklás szerint az apa "kóros elmeállapotban" volt, amikor a gyilkosságokat elkövette.

Tavaly, egy október végi hajnalon leszúrta hároméves kislányát és feleségét egy férfi a XII. kerületi Csillagvölgyi úton lévő otthonukban. Az apa ezután magát is megsebesítette.

Az ügyben kedden hirdettek ítéletet. Eszerint a Fővárosi Bíróság a férfit "az ellene különös kegyetlenséggel, több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vád alól felmentette".

Az indoklás szerint a férfi "kóros elmeállapotban" követte el a bűncselekményt, vagyis nem volt beszámítható, ez pedig kizárja büntethetőségét. A bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését. Az ítélet jogerős.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?