Natália
1 °C
7 °C

Meg is erőszakolhatták az Egerbaktán bántalmazott kislányt

2009.11.25. 10:38 Módosítva: 2009-11-25 16:22:05
Ellentmondásos értesülések keringenek arról az egerbaktai esetről, melynek során társai bizonyosan bántalmaztak egy tízéves kislányt az általános iskolában. Az igazgató szerint az ügynek "nagyobb a füstje, mint a lángja", az orvosszakértő pedig nem talált erőszakra utaló jelet. A rendőrség viszont szemérem elleni erőszak alapos gyanújával vizsgálódik.

Egészen biztosan bántalmaztak, és a rendőrség gyanúja szerint meg is erőszakoltak egy tíz éves kislányt az egerbaktai általános iskolában gyermekkorú diáktársai. Az ügyről ellentmondásos értesülések keringenek a sajtóban.

Míg a Blikk értesülései szerint társai seprűvel erőszakolták meg az állami gondozott gyermeket, a Népszabadság úgy tudja, hogy az esetről a nevelőjének beszámoló kislány nem tett említést erőszakról. A bántalmazásról filmfelvétel is készült egy mobiltelefonnal, ezen csak ütlegelés látható, írja a Népszabadság.

Szexuális jellegű bűncselekményről nem tudnak, ilyenről a kislány sem tett említést nevelőinek, és a testén sem találtak erre utaló nyomokat - mondta az MTI-nek Kocsa Erika a Heves Megyei Egységes Gyermekvédelmi Intézet igazgatója. A kislány az intézetvezető szerint neki csupán arról számolt be, hogy a ruháját rángatták, és fenyegették a tanítási idő alatt osztálytársai, illetve minderről mobiltelefonnal felvételt készítettek.

A rendőrség szemérem elleni erőszak alapos gyanújával indított vizsgálatot, mondta el érdeklődésünkre Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitánység szóvivője. A nyomozás részleteiről nem kívánt részleteket elárulni, így csak megerősíteni tudta, hogy van filmfelvétel, amit vizsgálnak is.

A kislány vallomásáról sem kívánt részleteket közölni, elmondása szerint a történtek "fájdalmasan érintik, még ha nem is szenvedett maradandó testi sérüléseket".

Az orvosszakértő szerint a kislány könnyű sérüléseket szenvedett. Ugyanő a Népszabadság beszámolója szerint nem talált nemi erőszakra utaló jeleket.

Az általános iskola igazgatója a Heves Megyei Hírlapnak adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy az ügynek "nagyobb a füstje, mint a lángja", de nem kívánta kifejteni, hogy mire gondol.

 A Heves Megyei Önkormányzat gyermekvédelmisei mindenesetre kivették a kislányt az iskolából, ezután Egerben folytatja tanulmányait.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?