Jusztina
3 °C
16 °C

Meg is erőszakolhatták az Egerbaktán bántalmazott kislányt

2009.11.25. 10:38 Módosítva: 2009-11-25 16:22:05
Ellentmondásos értesülések keringenek arról az egerbaktai esetről, melynek során társai bizonyosan bántalmaztak egy tízéves kislányt az általános iskolában. Az igazgató szerint az ügynek "nagyobb a füstje, mint a lángja", az orvosszakértő pedig nem talált erőszakra utaló jelet. A rendőrség viszont szemérem elleni erőszak alapos gyanújával vizsgálódik.

Egészen biztosan bántalmaztak, és a rendőrség gyanúja szerint meg is erőszakoltak egy tíz éves kislányt az egerbaktai általános iskolában gyermekkorú diáktársai. Az ügyről ellentmondásos értesülések keringenek a sajtóban.

Míg a Blikk értesülései szerint társai seprűvel erőszakolták meg az állami gondozott gyermeket, a Népszabadság úgy tudja, hogy az esetről a nevelőjének beszámoló kislány nem tett említést erőszakról. A bántalmazásról filmfelvétel is készült egy mobiltelefonnal, ezen csak ütlegelés látható, írja a Népszabadság.

Szexuális jellegű bűncselekményről nem tudnak, ilyenről a kislány sem tett említést nevelőinek, és a testén sem találtak erre utaló nyomokat - mondta az MTI-nek Kocsa Erika a Heves Megyei Egységes Gyermekvédelmi Intézet igazgatója. A kislány az intézetvezető szerint neki csupán arról számolt be, hogy a ruháját rángatták, és fenyegették a tanítási idő alatt osztálytársai, illetve minderről mobiltelefonnal felvételt készítettek.

A rendőrség szemérem elleni erőszak alapos gyanújával indított vizsgálatot, mondta el érdeklődésünkre Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitánység szóvivője. A nyomozás részleteiről nem kívánt részleteket elárulni, így csak megerősíteni tudta, hogy van filmfelvétel, amit vizsgálnak is.

A kislány vallomásáról sem kívánt részleteket közölni, elmondása szerint a történtek "fájdalmasan érintik, még ha nem is szenvedett maradandó testi sérüléseket".

Az orvosszakértő szerint a kislány könnyű sérüléseket szenvedett. Ugyanő a Népszabadság beszámolója szerint nem talált nemi erőszakra utaló jeleket.

Az általános iskola igazgatója a Heves Megyei Hírlapnak adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy az ügynek "nagyobb a füstje, mint a lángja", de nem kívánta kifejteni, hogy mire gondol.

 A Heves Megyei Önkormányzat gyermekvédelmisei mindenesetre kivették a kislányt az iskolából, ezután Egerben folytatja tanulmányait.