Több száz manipulált pénznyerő automatát tiltott le az APEH

2009.11.25. 19:06
Az APEH szerencsejáték felügyeleti főosztálya az elmúlt másfél évben több száz pénznyerő automata üzemeltetését függesztette fel a nem hiteles működés miatt - közölte szerdán az adóhatóság az MTI-vel.

Nem hiteles működés miatt az elmúlt másfél évben több száz esetben függesztették fel pénznyerő automaták üzemeltetését, közölte az APEH. Az állami adóhatóság minden esetben megkereste a mérésügyi szervet, és újrahitelesítésre kötelező határozatokat adtak ki. A két szervezet az elmúlt időszakban több, a pénznyerő automata manipulálhatóságával összefüggő visszaélés ellen lépett fel sikerrel - közölte az APEH.

Bizonyos típusoknál a pénznyerő automatáknál az üzemeltetés adatai illetéktelen módon, programból változtathatónak bizonyultak, ezért ezek típusengedélyét visszavonták. Máskor a pénznyerő automatába olyan illetéktelen átkötést építettek be, amely alkalmas a könyvelt adatok manipulálására. Számos esetben zártak le pénznyerő automatát az ellenőrök típusidegen vezetékelés, illetve rongálódott vagy hiányzó plomba, valamint engedély nélküli beépített csatlakozó miatt is.

A mérésügyi szervvel végzett közös ellenőrzések száma az utóbbi hónapokban megduplázódott, több szervező ügyében tártak fel "illegális beavatkozást". Ahol bűncselekmény gyanúja merült fel, büntető feljelentést tettek, közölte az APEH.