Szilvia
5 °C
16 °C

Több száz manipulált pénznyerő automatát tiltott le az APEH

2009.11.25. 19:06
Az APEH szerencsejáték felügyeleti főosztálya az elmúlt másfél évben több száz pénznyerő automata üzemeltetését függesztette fel a nem hiteles működés miatt - közölte szerdán az adóhatóság az MTI-vel.

Nem hiteles működés miatt az elmúlt másfél évben több száz esetben függesztették fel pénznyerő automaták üzemeltetését, közölte az APEH. Az állami adóhatóság minden esetben megkereste a mérésügyi szervet, és újrahitelesítésre kötelező határozatokat adtak ki. A két szervezet az elmúlt időszakban több, a pénznyerő automata manipulálhatóságával összefüggő visszaélés ellen lépett fel sikerrel - közölte az APEH.

Bizonyos típusoknál a pénznyerő automatáknál az üzemeltetés adatai illetéktelen módon, programból változtathatónak bizonyultak, ezért ezek típusengedélyét visszavonták. Máskor a pénznyerő automatába olyan illetéktelen átkötést építettek be, amely alkalmas a könyvelt adatok manipulálására. Számos esetben zártak le pénznyerő automatát az ellenőrök típusidegen vezetékelés, illetve rongálódott vagy hiányzó plomba, valamint engedély nélküli beépített csatlakozó miatt is.

A mérésügyi szervvel végzett közös ellenőrzések száma az utóbbi hónapokban megduplázódott, több szervező ügyében tártak fel "illegális beavatkozást". Ahol bűncselekmény gyanúja merült fel, büntető feljelentést tettek, közölte az APEH.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?