Vencel
15 °C
23 °C

Berlusconi felesége 3,5 millió eurós tartásdíjat követel

2009.11.26. 17:05
Az olasz miniszterelnök felesége havi 3,5 millió eurós tartásdíjat követel, míg Berlusconi 200 ezer, de maximum 300 ezer eurót fizetne. Veronica Lario életszínvonalának romlása mellett attól tart, hogy a politikus előző házasságából született két gyereke előnyt élvezhet a második házasságból született gyerekekkel szemben.

Silvio Berlusconi olasz kormányfő válófélben lévő felesége 3,5 millió eurós havi tartásdíjat követel milliárdos férjétől, számolt be csütörtökön a Corriere della Sera című napilap. Veronica Lario évente 43 millió eurót akar látni férjétől, mert ebből az összegből tudná fenntartani jelenlegi életszínvonalát.

A botrányai miatt szorult helyzetbe került 73 éves Berlusconi ezzel szemben mindössze 200 ezer, legfeljebb azonban 300 ezer eurós tartásdíjat hajlandó fizetni. A lap úgy tudja, hogy a kormányfő eddig már 70 millió eurót fizetett a házasságból született három gyerek után.

Az 53 éves egykori színésznő egy milánói bíróságon nyújtotta be a válókeresetet, amelyben a házasság zátonyra futásáért férjét okolja. Lépésével Lario meghiúsította Berlusconi szándékait a barátságos vagy legalábbis közös megegyezéssel történő válásról.

A lap szerint a válóper lényeges pontja lesz Silvio Berlusconi médiabirodalmának felosztása öt gyermeke között. Veronica Lario ugyanis attól tart, hogy a politikus előző házasságából született két gyereke előnyt élvezhet a második házasságból született gyerekekkel szemben.

Az egykori színésznő májusban robbantott ki politikai vihart, amikor nyilvánosság elé tárta válási szándékát. Lario azzal indokolta a lépést, hogy férje egy olyan, 18 éves lány születésnapi partiján vett részt, akivel a híresztelések szerint viszonyt is folytatott. A kormányfő felesége az európai parlamenti választások kapcsán is nemtetszésének adott hangot, akkor azt kifogásolta, hogy Berlusconi pártjának jelöltlistáján showgirlök és modellek szerepeltek.

Silvio Berlusconit 1996 és 2008 között Olaszország leggazdagabb embereként tartották számon, azóta viszont visszacsúszott a harmadik helyre. Vagyonát 6,5 milliárd dollárra becsülik, a Forbes magazin világ leggazdagabb embereit számba vevő listáján a hetvenedik helyen szerepel.