Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Áthajtott a villamosmegállón egy autós

2009.11.27. 23:29 Módosítva: 2009-11-28 13:13:53

Keresztülhajtott a villamosmegállón egy autós Budapesten a Róbert Károly körúton pénteken éjjel, egy ember meghalt, két súlyos sérültet az Árpád kórházba szállítottak a mentők.

Fotó: MTI/E. Várkonyi Péter

A kocsi teljesen keresztbe szelte a Róbert Károly körutat a Kacsóh Pongrác úti felüljáró előtt. A helyszíni vizsgálat még folyik, tájékoztatott Tóth Eszter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A sofőr a helyszínen maradt, a rendőrség vizsgálja a baleset közülményeit.

A helyszínelés idejére lezárták a Róbert Károly körút Lágymányosi híd felé vezető sávjait, és a másik irányban is csak egy sáv volt járható.

A BKV fizet

Kártérítést fizet a BKV a baleset károsultjainak, mert a közlekedési társaságnak van az ilyen esetekre vonatkozó biztosítása, adott tájékoztatást szombaton a társaság.

"Társaságunk az ilyen és az ehhez hasonló eseteket megelőzni nem tudja, de utasaink érdekében olyan közlekedési balesetbiztosítással is rendelkezünk, ami a BKV Zrt. üzemeltetési körébe tartozó járdákon, járdaszigeteken és a végállomások területén tartózkodóknak nyújt biztosítási védelmet. Így a hasonló balesetek esetében is kártérítést fizet a társaság" - áll a közleményben.