Árpád
-2 °C
4 °C

Kábeltolvajok miatt ért áramütés egy BKV-dolgozót

2009.11.27. 10:44 Módosítva: 2009-11-27 10:58:13
Száztíz méternyi kábelt akartak ellopni ismeretlenek Békásmegyeren, a felét el is vitték. Egy lámpaoszlop 1100 voltos feszültség alá került, az áram megrázott egy baleseti helyszínelőt.

Kábeltolvajok miatt áramütést szenvedett a BKV egyik baleseti helyszínelője pénteken hajnalban, közölte a közlekedési társaság.

Háromnegyed ötkor a békásmegyeri HÉV-állomás diszpécsere arra lett figyelmes, hogy izzik a felsővezetéktartó oszlopon lévő kapcsolószekrény. Felhívta a tűzoltókat, a műszaki szolgálatot, az anyagi kár felmérésére BKV-helyszínelőt kért. A baleset akkor történt, amikor a férfi hozzáért a kapcsolószekrény melletti lámpaoszlophoz. Kórházba vitték, állapotáról nincs hír.

A BKV közleménye szerint kiderült, hogy "a lopásra előkészített, áram alatt lévő vezeték rálógott a felsővezeték tartóoszlopára", ezért a lámpaoszlopok 1100 volt feszültség alá kerültek. Az ismeretlenek 55 méter kábelt loptak el, és ugyanennyit készültek elvinni. Az első felmérés alapján a kár 1,3 millió forint.

Előreláthatólag fél 12-ig Pomáz és Csillaghegy között pótlóbuszok viszik az utasokat, mondta az Index kérdésére Takács Renáta, a BKV fődiszpécsere.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?