Erik, Alexandra
EUR 383,88 Ft
USD 364,85 Ft
9 °C
23 °C

Kábeltolvajok miatt ért áramütés egy BKV-dolgozót

2009.11.27. 10:44 Módosítva: 2009.11.27. 10:58
Száztíz méternyi kábelt akartak ellopni ismeretlenek Békásmegyeren, a felét el is vitték. Egy lámpaoszlop 1100 voltos feszültség alá került, az áram megrázott egy baleseti helyszínelőt.

Kábeltolvajok miatt áramütést szenvedett a BKV egyik baleseti helyszínelője pénteken hajnalban, közölte a közlekedési társaság.

Háromnegyed ötkor a békásmegyeri HÉV-állomás diszpécsere arra lett figyelmes, hogy izzik a felsővezetéktartó oszlopon lévő kapcsolószekrény. Felhívta a tűzoltókat, a műszaki szolgálatot, az anyagi kár felmérésére BKV-helyszínelőt kért. A baleset akkor történt, amikor a férfi hozzáért a kapcsolószekrény melletti lámpaoszlophoz. Kórházba vitték, állapotáról nincs hír.

A BKV közleménye szerint kiderült, hogy "a lopásra előkészített, áram alatt lévő vezeték rálógott a felsővezeték tartóoszlopára", ezért a lámpaoszlopok 1100 volt feszültség alá kerültek. Az ismeretlenek 55 méter kábelt loptak el, és ugyanennyit készültek elvinni. Az első felmérés alapján a kár 1,3 millió forint.

Előreláthatólag fél 12-ig Pomáz és Csillaghegy között pótlóbuszok viszik az utasokat, mondta az Index kérdésére Takács Renáta, a BKV fődiszpécsere.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Hírek