Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kényszerleszállás közben felborult egy kisrepülőgép

2009.11.28. 15:17 Módosítva: 2009-11-28 15:20:25
A pilóta motorhiba miatt döntött a kényszerleszállás mellett. Kis gépével egy szántóföldet vett célba. Propellere vagy a kereke elakadt a friss szántásban és orra bukott, végül fejtetőn állt meg.

Csak a pilóta sérült meg, ő is csak könnyebben, amikor szombaton délután kényszerleszállás közben felborult egy kisrepülőgép Szombathely és Gencsapáti között - közölte Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A mentők két sérültről adtak tájékoztatást.

A repülőgép a szombathelyi repülőtérről szállt fel, egy idő után a pilóta motorhibát észlelt, ezért úgy döntött, hogy a 87-es főút mentén egy szántóföldön kísérel meg kényszerleszállást. A gép már a földön futott, majdnem megállt, amikor valószínűleg a felázott talaj miatt a  repülő orra előre billent, a földbe fúródott, átbucskázott és felborult - mondta az alezredes.

Tájékoztatása szerint a baleset szombaton 13 óra körül történt, a helyszíni szemle és a begyűjtött elsődleges adatok szerint az Apolló típusú repülőgép sikeres leszállás után 60-80 métert tett meg a földön, amikor a propellere vagy a kereke elakadt a friss szántásban és orra bukott, végül fejtetőn állt meg.
A sajtóreferens hozzátette: a rendőrök szakértők bevonásával jelenleg is folytatják a helyszínelést.
A baleset helyszínéről két könnyű sérültet szállítottak kórházba.