Harminc kilométer a forgalommal szemben

2009.12.03. 16:38
Csaknem harminc kilométert hajtott forgalommal szemben az autópályán egy román teherautó. A sofőr a rendőrségen azt mondta, nem vette észre, hogy rossz irányban megy.

Kedden adták át a forgalomnak az észak-erdélyi autópálya 42 kilométer hosszú első szakaszát, amely a Kolozs megyei Gyalut és Tordát köti össze.

Az út lerövidíti a Belső-Erdélyen való átutazást, de újszerűsége miatt kellemetlenségeket is okoz. Romániában ugyanis összesen csak 326 kilométer autópálya van, Erdélyben pedig ez az első sztráda.

Az 1987 óta jogosítvánnyal rendelkező sofőr ezért a rendőrök előtt azzal védekezett, hogy soha életében nem vezetett még autópályán. Beismerte, hogy látta, sokan jönnek a szemközti irányból, és folyamatosan villognak rá, de állítása szerint nem értette, hogy mit akarnak.

A gyanútlan sofőr csak akkor győződött meg végképp, hogy valamit elvétett, amikor rendőri kíséretet kapott. A közbelépésnek köszönhetően a 30 kilométeres kaland során senkinek nem esett baja. A pénzbírság mellett a sofőrtől két hónapra elvették a jogosítványát.