Cozma-ügy: hamis tanúzással vádolnak két nőt

2009.12.07. 16:42 Módosítva: 2009.12.07. 16:54
Hamis tanúzás bűntette miatt vádat emelt két nővel szemben a Cozma-üggyel összefüggésben a Veszprémi Nyomozó Ügyészség - közölte Gulyás Ildikó, az ügyészség szóvivője.

A vád szerint a két nő a Marian Cozma meggyilkolása ügyében indított nyomozás tanúvallomásaiban hamisan állította, hogy a szórakozóhely alagsorában történt eseményeket nem látta, holott Marian Cozma bántalmazása idején mindketten "közvetlen közelről figyelték a verekedést" - mondta Gulyás Ildikó szóvivő.

Rámutatott: a hamis tanúzást az követi el, aki egy ügy lényeges körülményeire vonatkozóan valótlan vallomást tesz. A szóvivő utalt arra is, hogy a hamis tanúzás bűncselekményének büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját február 8-án hajnalban gyilkolták meg egy szóváltást követően a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető csapattársai - Zarko Sesum, a szerb és Ivan Pesic, a horvát kézilabda-válogatott tagja - életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mindketten műtéten estek át és hosszabb ideig kórházi kezelésre szorultak.

A Cozma-ügynek eddig 26 gyanúsítottja van, közülük 14-en vannak előzetes letartóztatásban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport