Felgyújtották egy volt reptéri taxis autóját

2009.12.08. 20:17
Kedd hajnalban felgyújtották egy volt reptéri taxis személyautóját a XVIII. kerületi Tünde utcában. A rendőrség megerősítette az esetet, a tűz okát még vizsgálják.

F. Zoltán az Indexnek elmondta, hogy éjfélkor ért haza. Még le sem feküdt, amikor nem sokkal hajnal egy óra előtt robbanást hallott a ház elől. Kiszaladt a házból és azt látta, hogy lángol az autója. A bejelentés után a rendőrség és a tűzoltóság emberei reggelig tartózkodtak a helyszínen, annyit mondtak neki, hogy az autót gyúlékony anyaggal lelocsolták és meggyújtották.

F. Zoltán közölte, hogy korábban mezítlábas, azaz magántaxisként dolgozott a Ferihegyi repülőtérnél. Két éve megfenyegették, hogy hagyja abba. Nem sokkal utána a Gyömrői úton csapágygolyókkal, egy átalakított fegyverszerű tárgyból 11 lövést adtak le a kocsijának bal oldalára és szélvédőjére. A tettes ismeretlen maradt.

A történtek után abbahagyta a taxizást, de még a régi ügyfeleket, üzleti partnereket el szokta szállítani a reptérről. A kedd hajnali eset előtt is kapott figyelmeztetést, hogy egészségtelen, ha sokat van Ferihegy környékén. Hozzátette, hogy a napokban több olyan reptéri taxis is kapott fenyegetést, aki magántaxisként és nem taxisszervezetben dolgozik a reptérnél.

A BRFK sajtóügyeletén az Index kérdésére megerősítették, hogy kedd hajnalban bejelentés érkezett egy égő autóról a XVIII. kerületből, és a rendőrök ki is vonultak. Többet egyelőre nem tudtak mondani, a tűz okát még vizsgálják.