Elfogták a negyedik koporsótolvajt

2009.12.09. 18:00
Már négy embert elfogtak abból a hattagú bandából, akik ellopták egy osztrák-német milliárdos holttestét. A zsarolók hatmillió eurót követeltek Flick családjától.

Osztrák médiajelentések szerint elfogták a Karl Friedrich Flick német-osztrák milliárdos koporsójának elrablásával gyanúsított banda negyedik tagját. A 38 éves férfit a jelentések szerint kedden vették őrizetbe Magyarországon.

Még két gyanúsítottat keresnek a zsarolási ügyben.

A tavaly novemberben, a család karintiai sírboltjából eltűnt koporsót a holttesttel együtt nemrég találták meg Magyarországon. A banda tagjai pénzt követeltek Flick családjától a holttestért.

Az ügyben eddig a bandavezért, egy 41 éves budapesti ügyvédet, valamint egy egy futárfeladatokra beszervezett 31 éves ercsi férfit vettek őrizetbe Magyarországon. A harmadik gyanúsítottat, a Grizzly becenevű, román állampolgárságú F. Lászlót Romániában fogták el kedden.

BRFK vezetője, Tóth Gábor december 2-án számolt be arról, hogy a milliárdos kettős koporsóját a karintiai Veldenből a gyanúsítottak teherautóval Magyarországra, a budapesti IX. kerületi Lónyay utcába vitték és pénzt követeltek a családtól. F. László július 3-án Bécsben 100 ezer eurót átvett a családtól.

Egy második 100 ezer euró kifizetésről is megállapodtak, ez azonban meghiúsult. Az osztrák hatóságoktól származó tájékoztatás szerint a zsarolók hatmillió eurót követeltek.

A külső és belső koporsót végül november 18-án, illetve 20-án Budapesten találták meg a rendőrök, és a holttesttel együtt visszajuttatták a családnak. Az iparmágnás holttestét a múlt héten visszahelyezték a veldeni mauzóleumba.