Hazaengedték a pécsi ámokfutás harmadik sérültjét

2009.12.13. 09:46
Hazaengedték a kórházból azt a 19 éves csurgói fiatalembert, akit a csoporttársa lőtt meg a pécsi egyetemen november végén. A gyógyszerészhallgató öt lövést kapott, életét több mint hétórás műtéttel tudták megmenteni az orvosok.

A meglőtt egyetemistának óriási szerencséje volt, mert azonnal a legjobb orvosok keze alá került - közölte Németh Péter, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvoskarának dékánja. A hallgatót szövődmények és komplikációk nélkül bocsátották el, jó esélye van arra, hogy maradandó sérülés nélkül megússza az egyetemi ámokfutást.

A Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében november 26-án kora délután kezdett lövöldözni az egyik gyógyszerészhallgató. Négy emberre lőtt rá. Egy 19 éves fiatal olyan súlyosan megsérült, hogy a mentők már nem tudták újraéleszteni és életét vesztette. Rajta kívül egy hallgató, egy oktató és a takarítónő sérült meg. A lövöldöző a történtek után az egyetem egy másik épületébe menekült, amelynek tetőteraszán végül feladta magát. Az egyetemistát azóta előzetes letartóztatásba helyezték, és a budapesti elmemegfigyelő intézetbe szállították.

A sérültek már valamennyien elhagythatták a kórházat. A meglőtt oktató múlt héten szerdán mehetett haza, a takarítónő kedden, a 19 éves hallgató pedig a hétvégén távozott.