Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Összetévesztett két szigetet egy görög pilóta

2009.12.14. 18:34
Összekeverte a Kikládok szigetcsoport két közeli szigetét egy görög pilóta, így Naxosz helyett Párosz szigetén próbált meg leszállni.

A Sztar athéni televíziós csatorna hétfői jelentése szerint az Olympic Air légitársaság ATR-42 típusú repülőgépének landolását a pároszi légiirányítóknak az utolsó pillanatban sikerült megállítaniuk.

A légitársaság cáfolja az esetet. Szerintük ugyanis a két sziget, illetve azok repülőterei olyan közel találhatóak egymáshoz, hogy a rárepülési manőver során úgy tűnhetett, mintha Naxosz helyett Pároszon készülnének leszállni a géppel. A polgári légiközlekedési hatóság megkezdte az ügy vizsgálatát. Ennek során kiértékelik a repülési adatokat, illetve a pilóták és a légiirányítók közti beszélgetéseket.

A Kikládok szigetcsoporthoz tartozó szigetek legtöbbjének repülőtere nem rendelkezik a landolást segítő modern elektronikus eszközökkel. A pilótáknak szabad szemmel kell megkeresniük a leszállási területet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek