Fegyelmi eljárás indult négy rendőr ellen

2009.12.15. 10:28 Módosítva: 2009.12.15. 10:34
Lezárult a rendőrség vizsgálata, négy ember ellen indítottak fegyelmi eljárást, miután egy roma férfi feljelentést tett, hogy péntek este rendőrök bántalmazták Heves városban.

Fegyelmi eljárás indult négy rendőr ellen Heves megyében, miután lezárult a belső vizsgálat, amit egy hevesi roma férfi szombati bejelentése után indítottak, tájékoztatta kedden a Heves Megyei Hírlapot a rendőrség.

M. András azután tett feljelentést az Egri Nyomozó Ügyészségen, hogy állítása szerint péntek este Heves településen - saját bevallása szerint is ittas állapotban - szüleihez tartott, amikor megállt mellette egy rendőrautó, kiszálltak belőle a rendőrök és bántalmaztak, ütötték, rúgták. A fiatalember azt állította, hogy egy kis kaliberű pisztollyal még fejbe is lőtték, majd betették a csomagtartóba, végül a település határában egy tónál kidobták a járműből.

Az ügyészség és a megyei rendőrkapitány vizsgálatot indított, a rendőrség eljárása kedden zárult le, ennek eredményeként indult fegyelmi négy rendőr ellen, közölte Kocsis Irén Mária szóvivő.

Szombaton arról számolt be, hogy M. Andrást a lábán és a fején könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel ápolják az egri kórházban.