Felgyújtották a jászalsószentgyörgyi benzinkutas autóját

2009.12.15. 17:56 Módosítva: 2009.12.15. 18:10
Jászalsószentgyörgyön felgyújtották az egyik autóját annak a vállalkozónak, aki korábban a rendszeres lopások miatt benzinkútján meg akarta tagadni a romák kiszolgálását, írta a szoljon.hu.

A diszkót is üzemeltető Szabó Lászlónak két vendéggel gyűlt meg a baja, akik nem akarták elfogadni, hogy a rendezvény véget ért - olvasható a szoljon.hu-n.

A vállalkozó elmondta: a diszkó vasárnap hajnali öt körül befejeződött, a fiatalok folyamatosan hagyták el az éttermet, de két férfi nem akart távozni. Nagy nehezen sikerült őket kituszkolni szabadba, de ekkor beleültek Szabó László ott parkoló autójába. Megkérdezte tőlük, mit keresnek a kocsiban, de válasz helyett csak szitkozódást kapott. Kisebb dulakodás után a két férfi kiszállt, és elindult hazafelé.

Még egyszer beültek

Szabó László is távozott, de kisvártatva alkalmazottai hívták, mert a férfiak visszatértek, és ismét beültek az autójába. Akkor újból kihúzták, és a falu első házáig kísérték őket.

Nem telt el fél óra, és megint azzal verték fel a vállalkozót álmából, hogy lángol az étteremtől néhány száz méterre parkoló másik autója. Értesítették a tűzoltókat, és közben poroltóval és vízzel megkezdték az oltást. Mire a tűzoltók megfékezték a lángokat, a kocsi kiégett.

A jászberényi tűzoltók mentőt hívtak a vállalkozóhoz, mert a füst belélegzése miatt rosszul lett. Végül megfigyelésre nem maradt benn a kórházban, mert az oxigénpalackból lélegezve már jobban érezte magát.

Nincs összefüggés

Szabó László határozottan elutasította, hogy a hétvégén történtek, és a korábbi események között összefüggés lenne, szerinte a két történést mindenképpen el kell választani egymástól.

Szabó Zita százados, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság szóvivője  megerősítette a gyújtogatás hírét, az ügyben a két férfit tanúként hallgatták meg, egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás.