Iskolában dolgozott a machetés gyilkos

2009.12.17. 07:08
Munkahelyén nem tudtak arról, hogy pszichiátriai kezelés alatt áll az a férfi, aki Salgótarjánban egy bozótvágó késsel meggyilkolta volt barátnőjét és annak új barátját. A Népszabadság információi szerint a férfi egy iskolában esélyegyenlőségi koordinátorként dolgozott, ahol kifejezetten megnyerő embernek tartották.

A 27 éves salgótarjáni férfi a Népszabadság cikke szerint esélyegyenlőségi koordinátorként dolgozott a Salgótarjáni Többcélú Kistérségi Társulás által elindított integrációs programban, amelynek az volt a célja, hogy hátrányos helyzetű gyerekek közös oktatást kapjanak kedvezőbb helyzetű iskolás társaikkal együtt.

Huszonhat jelentkező közül a negyedik legjobb teljesítménnyel kapta meg az iskolai koordinátori állást a későbbi gyilkos, aki hétfőn egy 49 centiméter pengehosszúságú késsel kaszabolta össze az utcán, majd a vásárlók szeme előtt egy élelmiszerboltban volt barátnőjét és annak új barátját.

Korábban a Blikk arról írt, hogy a férfi a Polgármesteri Hivatal munkatársa volt.

A férfit kilenc nappal szörnyű tette előtt engedték ki a zárt osztályról és egy hete nem szedte a gyógyszereit, írja a Népszabadság. A lap a balassagyarmati kórház igazgatójától megtudta, a szakmai protokolljuk nem teszi lehetővé, hogy a munkahelyeket értesítsék arról, hogy betegeiket milyen problémákkal kezelték. Így a férfi leadta munkahelyén a táppénzes papírját, majd a kezelését követően ismét munkába állt, és a gyilkosság előtt egy héttel még hátrányos helyzetű gyerekeket kísért egy budapesti kirándulásra.

A lap megkérdezte Svecz Istvánt, a kistérségi társulás munkaszervezetének vezetőjét is, aki azt mondta, neki nincs joga megfejteni azt a kódot, amiu a táppénzes papíron a betegség jelzéseként szerepel. Svecz szerint F. Lászlót az állásába egy hattagú bizottság vette fel, de nem volt köztük pszichológus. A férfi munkájára nem volt panasz az iskolában, kellemes ember benyomását keltette. A munkaszervező szerint a jövőben sincs szükség pszichológiai munkára a jelentkezők kiválasztásánál, de azt tervezi, egy értekezleten átbeszéli az esélyegyenlőségi koordinátorokkal az egész várost megrázó esetet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport