Lemondott a dulakodásba keveredett alpolgármester

2009.12.18. 08:50 Módosítva: 2009.12.18. 08:50
Lemondott Sipos László, Kecskemét fideszes alpolgármester, valószínűleg a helyi kórház karácsonyi bulijában kitört verekedés miatt. Bár Sipos tagadja, több szemtanú is azt állítja, hogy Sipos részt vett a december 4-i dulakodásban.

A Blikknek több szemtanú is azt állítja, hogy Sipos László fideszes polgármester botrányosan viselkedett a kecskeméti kórház idegosztályán rendezett karácsonyi mulatságon. Állítólag Sipos megütötte az egyik doktornő férjét, aki többször is rászólt korábban, hogy viselkedjen normálisan. Sipos viszont tagadja, hogy bárkit is megütött volna. A Blikknek elmondta: egy barátja hívta el a buliba, és már javában verekedtek a jelenlévők, amikor ő megérkezett. Én a barátomat próbáltam kihozni onnan, a nagy tömegben esetleg valaki úgy láthatta, hogy én is részese vagyok a verekedésnek, de nem így történt – mondta el a Blikknek egy nappal a lemondása előtt az alpolgármester. Sipos hozzátette: a barátjánál véletlenül volt egy vadászkés, ezt a rendőrök elvették.

Horváth Attiláné, a kórház sajtóreferense a Blikknek azt mondta: a kórház zártkörű rendezvényére érkező két férfi és a rendezők között dulakodás kezdődött, a kiérkező rendőrök kísérték ki a rendbontókat. Az egyik férfi Sipos László volt  – mondták a kórházban.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon csak annyit közöltek, hogy valóban intézkedtek a helyszínen az adott napon, és valóban elkoboztak egy vadászkést, arról azonban nem nyilatkoztak, hogy Sipos részt vett-e a dulakodásban. Szabó Ferenc, megyei főügyészhelyettes azt mondta: egyelőre ismeretlen tettes ellen garázdaság miatt kértek nyomozást a rendőrségtől. A Kecskeméti Rendőrkapitányság elfogultság miatt nem vizsgálja az esetet, az egy másik város rendőrségéhez került, hogy melyikhez, azt később jelölik ki.