Kivégzés volt a gyáli gyilkosság

2009.12.19. 11:29 Módosítva: 2009.12.19. 13:45
A lány volt barátja májusi szakításuk óta készült a gyilkosságra. Lőporral kísérletezett hogy felrobbantsa, majd fegyvert vett, és működőképessé tette. Vallomása szerint nem akart szenvedést okozni volt barátnőjének.

A 21 éves Z. Dávid beismerte, hogy ő lőtte agyon az iskolába tartó – budapesti állandó lakcímre bejelentett, de Gyálon lakó – 16 éves D. Bernadettet. A gyanúsítottat őrizetbe vették.

A lány reggel iskolába menet a buszmegálló felé tartott. Z. Dávid várta, és arra készült, hogy az erdőben megöli őt. Mivel nem tudta rávenni a lányt, hogy az erdőn keresztül menjenek , az úton sétáltak tovább, majd Z. Dávid egy lépéssel lemaradt a lánytól és rálőtt.

Az első lövés nem volt halálos, de a lány földre került és segítségért kiáltott. Ettől az elkövető megijedt, és hogy elhallgatassa, nyolcszor fejbe ütötte a pisztollyal, amitől D. Bernadett elvesztette eszméletét. Eközben Z. Dávid ismét tűzkész állapotba hozta a pisztolyt, és közvetlen közelről halántékon lőtte volt barátnőjét – közölte Ármós Sándor pest megyei rendőr-főkapitány, hozzátéve: a fegyver nem sorozatlövő, tehát időbe telt, hogy ismét lövést lehessen leadni vele.

A fiú azt vallotta, hogy már májusi szakításukkor elhatározta, megöli a lányt, és azóta tervezte a gyilkosságot. Az interneten felkutatta a fekete lőpor készítésének módját, házuk pincéjében lőpor előállításával kísérletezett (erre a célra szerzett egy turmixgépet, amelyben a szükséges anyagokat őrölte),  és lőterekre járt gyakorolni, hogy tesztelje a lőport.

Ármós Sándor azt mondta, hogy a volt barát gyorsan akart végezni a lánnyal, "semmiképpen nem akart neki szenvedést okozni". Z. Dávid októberben vásárolt legálisan egy pisztolyt, amely korhű másolata egy, a XIX. században Olaszországban használatos forgótáras, ólomgolyó kilövésére alkalmas fegyvernek. A pisztolyhoz nem árultak csappantyút, amely nélkül nem lehet lövést leadni. Ugyanakkor Szlovákiában legálisan hozzájuthatott a csappantyúhoz, és Révkomáromban gyári feketelőport is tudott venni – mondta a főkapitány.

Papp Péter, a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója a sajtótájékoztatón kivégzésnek nevezte a gyilkosságot. Elmondta azt is, a fiú először arra készült, hogy felrobbantja a lányt, de azt nem tudta kivitelezni, ezért döntött a pisztoly mellett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport