Megint egy nigériai utas okozott zavart a repülőn

2009.12.27. 23:31
Újabb incidens borzolta a kedélyeket vasárnap a Delta-Northwest amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó járatán, vagyis azon a járaton, amelyet karácsony első napján egy nigériai fiatalember fel akart robbantani.

A CNN beszámolója szerint megint csak egy nigériai utas okozott bonyodalmat azzal, hogy miután több mint egy órát töltött el a mosdóban, magáról megfeledkezve üvöltözött nem sokkal a leszállás előtt. A gép kapitánya rendkívüli intézkedéseket kért a detroiti légikikötő biztonsági szerveitől, amelyek ennek eleget is tettek. Karácsony első napján ugyanezen a járaton próbált egy nigériai férfi robbantani.

A gép 255 utassal a fedélzetén rendben leszállt, a dühöngő férfit pedig őrizetbe vették.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) emberei később közölték, hogy a férfinél nem találtak semmi olyan eszközt, vagy robbanószert, amellyel ártani tudott volna. A biztonsági intézkedéseket lefújták - közölték a repülőtéri illetékesek.

A televíziós képsorok tanúsága szerint a detroiti repülőtér leszállópályájának végén álló Airbus A300-as típusú repülőgépet mentők, tűzoltóautók és rendőrségi járművek vették körül. Az utasokat buszokkal szállították el. A betonon felsorakoztatott poggyászokat nyomkereső kutyák szaglászták.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport