Kopasznyakú tyúkokat loptak el a XVII. kerületben

2009.12.29. 09:51
Harminc kopasznyakú, öt angol harcos és öt orpington tyúkot loptak el egy XVII. kerületi hétvégi házból; az elkövetőket - apát és fiát - a polgárőrök segítségével fogták el - közölte kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
Kopasznyakú tyúk (fotó: szie.hu)
Kopasznyakú tyúk (fotó: szie.hu)

Vasárnap éjszaka polgárőrök figyeltek fel egy gyanús autóra a Cinkotai úton. Értesítették a rendőröket, a járőrök pedig igazoltatták a sofőrt. A jármű utánfutóján a rendőrök két, egyenként 65 kilogramm súlyú, kukoricát tartalmazó zsákot, valamint több csavarhúzót, feszítővasat és kesztyűt találtak. A gépkocsiban utazó férfi és 15 éves fia nem tudott magyarázatot adni a zsákok eredetére. A járőrök és a polgárőrök a környéken, az egyik ház kerítése mellett további kilenc hasonló kukoricás zsákot találtak. Az elhanyagolt kertben a növényzetben friss csapásnyomot fedeztek fel, amit követtek, így a szomszéd telek kivágott drótkerítéséig jutottak. Itt észrevették, hogy a hétvégi ház tárolójában elhelyezett zsákok közül több hiányzik, a rácsot pedig felfeszítették.

A kocsi vezetője beismerte, hogy a ház drótkerítését kivágva jutott be a tárolóba, s onnan 11 zsák kukoricát és 40 tyúkot eltulajdonított. A tyúkok nyakát elvágta, azokat zsákba rejtette, a zsákokat kettesével akarta elszállítani.

A bűncselekmény elkövetésében 15 éves fia segítette, aki a telek előtt álló gépkocsiban figyelte a környéket. A rendőrök mindkét elkövetőt előállították és az ügyben lopás gyanúja miatt indítottak eljárást. Az apát a rendőrök őrizetbe vették, a fia szabadlábon védekezhet.