Menyhért, Mirjam
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Öt halott, egy robbanás, egy lakástűz szilveszterre

2010.01.01. 08:22 Módosítva: 2010.01.01. 12:57
A szigetszentmiklósi robbanást leszámítva viszonylag nyugodtan telt a szilveszter éjszaka a tűzoltóknál. Összesen 64 helyre kellett vonulniuk az országban csütörtök este hattól péntek reggel hat óráig. Ebből tizenkét esetben okozott gondot petárda vagy tűzijáték, de sérültekről nem tudni. Az utakon két halálos baleset történt, egy becgyertyánosi férfi benn égett a házában.

Gyalogost gázoltak halálra az M0-ás M3-as felé vezető oldalán csütörtök éjjel, nem sokkal éjfél előtt. A balesetben egy 51 éves férfi halt meg, egyelőre nem tudni, mit keresett az úton - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Hajdú-Bihar megyében, a 35-ös főúton Hajdúböszörmény előtt két autó ütközött össze csütörtök este. A karambolban ketten meghaltak, két embert pedig súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Két férfi is a vonat alá vetette magát, de egyikük, egy hajléktalan férfi a csodával határos módon megúszta az ütközést Egerben. Baracskánál a későbbi áldozat, egy húsz éves férfi még a gázolás után maga hívta a mentőket, de a kórházba szállítás közben meghalt.

Mint arról beszámoltunk, tizenketten sérültek meg, amikor robbanás történt Szigetszentmiklóson, egy pincehelyiségben csütörtök éjjel. Szemtanúk szerint egy pirotechnikai eszköz okozta a tüzet. A tizenkét sérültből egyes hírek szerint hárman sérültek meg súlyosan, más hírek szerint egy embert súlyos-életveszélyes légúti égési sérülésekkel vittek kórházba, egy másik ember pedig súlyos füstmérgezést szenvedett. A többiek könnyebben sérültek.

Egy középkorú férfi életét veszítette, amikor pénteken délelőtt eddig tisztázatlan okból kigyulladt és leégett egy családi ház tetőszerkezete a Vas megyei Becgyertyánoson. A férfi holttestére az oltást végző tűzoltók találtak rá a ház tetőterében. Valószínűleg akkor vesztette életét, amikor megpróbálta maga megfékezni a lángokat, mondta Lengyel Zsolt ügyeletes.

A fővárosi tűzoltóknak 29 riasztásuk volt csütörtök reggel 7 órától péntek reggel 7 óráig. Az év utolsó napján, délben a XVIII. kerületi Havanna lakótelepre vonultak, ahol egy harmadik emeleti panellakásban lángra kaptak a bútorok. A tüzet eloltották, senkinek sem esett baja. Szilveszter éjszakája viszonylag csendes volt, tűzijáték vagy petárda okozta tűzről nem érkezett bejelentés - mondta a Független Hírügynökségnek péntek reggel Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság főosztályvezetője.

Több mint háromezer hívás futott be a mentőkhöz az országban szilveszterkor, ebből hétszáz a fővárosban. Közlekedési valamint petárdabalesetekhez hívták őket, nagyon sok ittas embert is el kellett látniuk - nyilatkozta Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóreferense, részleteket azonban nem közölt. A szigetszentmiklósi robbanással kapcsolatban hozzátette: a tizenegy sérültből kilencet vittek kórházba, a többieket a helyszínen látták el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport