Rátámadtak az intézkedő rendőrökre Gyöngyösön

2010.01.01. 12:58
Garázdák támadtak az intézkedő rendőrökre Gyöngyösön péntek hajnalban, tájékoztatott Soltész Bálint százados, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A hajnali órákban egy garázdaságról szóló bejelentésre mentek ki a Gyöngyösi Városi Rendőrkapitányság járőrei a Koháry útra. A garázdák megfékezésére egy személy esetében kényszerintézkedést kellett alkalmazniuk, de az ő kiszabadítására ezt követően többen is az intézkedő rendőrökre támadtak.

A helyzetet súlyosbította, hogy az erőszakot alkalmazók egyike fel volt fegyverkezve - tette hozzá. A rendőrség hét személyt állított elő a kapitányságra, közülük ketten súlyos sérüléseket szenvedtek az intézkedés során. Könnyebben megsérült három rendőr is.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Juhász István dandártábornok soron kívüli vizsgálatot rendelt az ügyben, és személyesen tájékozódik a helyszínen. Az Egri Nyomozó Ügyészség vizsgálatot indított annak kiderítésére is, hogy a hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja mellett történt-e más, súlyosabb bűncselekmény is.