Natália
1 °C
7 °C

Több mint ötven áldozata van a brazíliai esőzéseknek

2010.01.02. 07:15 Módosítva: 2010-01-02 07:15:15
Több mint öven ember életét követelte a héten Brazília Rio de Janeiro szövetségi államának a területére zúdult hatalmas esőzés - közölték a helyi hatóságok.

A térségben szerdától péntekig három napon át egyfolytában zuhogott az eső, ami több helyen földcsuszamlásokat okozott. A katasztrófavédelmi szervek jelenleg 52 halálos áldozatról tudnak, de valószínűleg a lista még nem végleges, mert sok ember eltűnt. Pénteken ugyan elállt az eső, de a sárlavinák továbbra is komoly veszélyt jelentenek.

Csütörtökön Rio de Janeiróban és környékén házomlások következtében húszan haltak meg. Másnap a brazil nagyvárostól délre lévő Ilha Grande üdülőszigeten egy kis luxushotel 19 vendégével végzett az, hogy többtonnányi sárlavina öntötte el a szállodaépületet, amelyre számos kidőlt fa is zuhant. A természeti csapás megrongált több környező házat, amelyeket vakációzók béreltek ki az év végi ünnepekre.

A szigeten meghalt emberek állampolgárságát még nem tudták megállapítani. A mentőalakulatok illetékesei szerint már vajmi kevés a remény arra, hogy túlélőkre bukkanjanak. A 193 négyzetkilométeres kiterjedésű Ilha Grande szinte érintetlen természeti környezetével, vadregényes hegyvidéki tájaival mágnesként vonzza a pihenni vágyókat, és sok brazil, és más országbeli turista tér vissza oda minden évben szilveszterezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?