Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Több mint ötven áldozata van a brazíliai esőzéseknek

2010.01.02. 07:15 Módosítva: 2010.01.02. 07:15
Több mint öven ember életét követelte a héten Brazília Rio de Janeiro szövetségi államának a területére zúdult hatalmas esőzés - közölték a helyi hatóságok.

A térségben szerdától péntekig három napon át egyfolytában zuhogott az eső, ami több helyen földcsuszamlásokat okozott. A katasztrófavédelmi szervek jelenleg 52 halálos áldozatról tudnak, de valószínűleg a lista még nem végleges, mert sok ember eltűnt. Pénteken ugyan elállt az eső, de a sárlavinák továbbra is komoly veszélyt jelentenek.

Csütörtökön Rio de Janeiróban és környékén házomlások következtében húszan haltak meg. Másnap a brazil nagyvárostól délre lévő Ilha Grande üdülőszigeten egy kis luxushotel 19 vendégével végzett az, hogy többtonnányi sárlavina öntötte el a szállodaépületet, amelyre számos kidőlt fa is zuhant. A természeti csapás megrongált több környező házat, amelyeket vakációzók béreltek ki az év végi ünnepekre.

A szigeten meghalt emberek állampolgárságát még nem tudták megállapítani. A mentőalakulatok illetékesei szerint már vajmi kevés a remény arra, hogy túlélőkre bukkanjanak. A 193 négyzetkilométeres kiterjedésű Ilha Grande szinte érintetlen természeti környezetével, vadregényes hegyvidéki tájaival mágnesként vonzza a pihenni vágyókat, és sok brazil, és más országbeli turista tér vissza oda minden évben szilveszterezni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport