Száz kiló kokain volt a Lidl banánjai közt

2010.01.04. 23:10 Módosítva: 2010.01.04. 23:28
Az akciós ajánlatairól ismert Lidl áruházlánc több spanyolországi üzletében kokaint találtak a banánok közé rejtve. Nem próbáltak olcsó droggal vevőket csalogatni, hanem inkább értesítették a rendőrséget.

Körülbelül egymilliárd forint értékű kokain került elő a Lidl üzleteiben a friss banánok rekeszéből. Az Ecuadorból importált gyümölcs múlt héten érkezett meg a Mercamadrid gyümölcs és zöldség nagykereskedésbe, és az áruház egyik dolgozója pakolás közben fedezte fel az extra csomagokat.

Tucatnyi Lidlben kerültek elő hasonló csomagok, összesen több mint 100 kilogrammnyi drogot fedeztek fel. A rendőrség szerint a csempészek valamiért nem tudták megszerezni a kokaint, ezért került a bolt polcaira a különleges áru. A szervezett bűnözéssel foglalkozó osztály már felvette a kapcsolatot az ecuadori kollégáikkal, hogy megtudják, hol csomagolták a banánokat.

Némelyik dobozban a banánokat meghámozták, hogy a kokain miatt ne nőjön meg a dobozok súlya, ami egységesen 15 kilogramm. A Lidl nem szennyezte be a gyümölcsöket, de az áruház levette a polcokról a droggal együtt szállított árut. A rendőrség szerint az áruházláncnak nincs köze a csempészéshez.