Felesége rabolt a szívbeteg rabló helyett

2010.01.06. 15:49
Szívbeteg a rablócsalád férfi tagja, ezért kedden a felesége ment be az egyik csepeli takarékszövetkezetbe, hogy kirabolja. A rablásban az egész család részt vett: a férfi volt a sofőr, a 15 éves fia rejtette el a zsákmány egy részét.

A takarékszövetkezetet kedden délelőtt rabolták ki, délutánra már a rendőrök a rablóknál kopogtattak. Mint beszámoltunk róla, a rendőrök elfogták azt a párt, akik kedden kiraboltak egy takarékszövetkezetet Budapesten.

A rablás Csepelen, a Kossuth Lajos utcában történt kedden délelőtt, 10 óra előtt. A pénzintézet alkalmazottait megfenyegették, majd a zsákmánnyal elmenekültek. A rendőrség tájékoztatása szerint a rablók nem használtak fegyvert, és senkit nem bántottak. A takarékszövetkezetben öten voltak a bűncselekmény idején: három alkalmazott és két ügyfél.

A rablás és az elfogás részleteiről szerdán délután tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az eddigi adatok szerint egy férfi, a felesége és 15 éves gyerekük vállalt szerepet a rablásban. A takarékszövetkezet ügyfélterében lévő kamerák felvételei alapján kiderült, hogy a 38 éves feleség, arcát sállal eltakarva ment be az épületbe, és rabolta ki a pénzintézetet.

A nő bevallotta, hogy néhány napja kezdték tervezni a rablást, le is cserélték a kocsijukat és nem íratták a nevükre az újat, hogy nehezebb legyen beazonosítani őket. Meg is nehezítették ezzel a nyomozók dolgát, akik ennek ellenére eljutottak a családhoz. A nő férje a rablás alatt a közelben várta az új autóval. Azért nem ő ment be a bankba, mert szívbeteg és féltek, hogy az izgalom miatt nem tudja végrehajtani a rablást.

Tanúként hallgatták meg a pár 15 éves fiát, aki elmondta, hogy az apja kérésére ő rejtette el a szomszéd ház padlásán a pénz egy részét. A rendőröknek meg is mutatta, hogy hol van, ugyanúgy, mint a zsákmány másik felét, amit viszont a kertben álló egyik fára kötött fel, egy zacskóba csomagolva. A több százezer forintnyi zsákmány majdnem hiánytalanul meglett. Megtalálták a rabláshoz használt parabellumot is. Az ügy gyanúsítottja jelenleg a férfi és a felesége.