Szilvia
5 °C
16 °C

Felesége rabolt a szívbeteg rabló helyett

2010.01.06. 15:49
Szívbeteg a rablócsalád férfi tagja, ezért kedden a felesége ment be az egyik csepeli takarékszövetkezetbe, hogy kirabolja. A rablásban az egész család részt vett: a férfi volt a sofőr, a 15 éves fia rejtette el a zsákmány egy részét.

A takarékszövetkezetet kedden délelőtt rabolták ki, délutánra már a rendőrök a rablóknál kopogtattak. Mint beszámoltunk róla, a rendőrök elfogták azt a párt, akik kedden kiraboltak egy takarékszövetkezetet Budapesten.

A rablás Csepelen, a Kossuth Lajos utcában történt kedden délelőtt, 10 óra előtt. A pénzintézet alkalmazottait megfenyegették, majd a zsákmánnyal elmenekültek. A rendőrség tájékoztatása szerint a rablók nem használtak fegyvert, és senkit nem bántottak. A takarékszövetkezetben öten voltak a bűncselekmény idején: három alkalmazott és két ügyfél.

A rablás és az elfogás részleteiről szerdán délután tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az eddigi adatok szerint egy férfi, a felesége és 15 éves gyerekük vállalt szerepet a rablásban. A takarékszövetkezet ügyfélterében lévő kamerák felvételei alapján kiderült, hogy a 38 éves feleség, arcát sállal eltakarva ment be az épületbe, és rabolta ki a pénzintézetet.

A nő bevallotta, hogy néhány napja kezdték tervezni a rablást, le is cserélték a kocsijukat és nem íratták a nevükre az újat, hogy nehezebb legyen beazonosítani őket. Meg is nehezítették ezzel a nyomozók dolgát, akik ennek ellenére eljutottak a családhoz. A nő férje a rablás alatt a közelben várta az új autóval. Azért nem ő ment be a bankba, mert szívbeteg és féltek, hogy az izgalom miatt nem tudja végrehajtani a rablást.

Tanúként hallgatták meg a pár 15 éves fiát, aki elmondta, hogy az apja kérésére ő rejtette el a szomszéd ház padlásán a pénz egy részét. A rendőröknek meg is mutatta, hogy hol van, ugyanúgy, mint a zsákmány másik felét, amit viszont a kertben álló egyik fára kötött fel, egy zacskóba csomagolva. A több százezer forintnyi zsákmány majdnem hiánytalanul meglett. Megtalálták a rabláshoz használt parabellumot is. Az ügy gyanúsítottja jelenleg a férfi és a felesége.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?