Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rálőttek az érsekhalmi polgármester házára

2010.01.06. 10:35
Hétfőn este fél tizenegykor lövés érte Horváth Roland érsekhalmi polgármester házát. A lövedék a ház oldalsó ajtajának ablakát betörve hatolt be az étkezőbe, senki sem sérült meg. A szakértői vélemény szerint vétlen lövésről lehet szó.

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a baon.hu kérdésére megerősítette: a ház a helyi polgármesteré.

A fegyverszakértő elsődleges véleménye szerint feltételezhetően kisgolyós lőfegyverből származó lövedék találta el a házat. Ugyancsak szakértői vélemény szerint vétlen lövésről lehet szó - közölte Putnik Zoltán, a Bajai Rendőrkapitányság sajtóreferense.

Horváth Roland elmondta, már aludtak, amikor egy csapódást hallottak az ebédlő felől. Négyen voltak otthon, a feleségével, a kislányával és az anyósával. A polgármester az esetet megelőzően nem látott semmi gyanúsat az utcában.

Bízik abban, hogy nem a személyének szólt a lövés, nincs mögötte politikai indíttatás.

A ház egyébként a falu közepén van, "messze mindenféle vadászatra alkalmas területtől", tette hozzá.