Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Börtönbe küldték a hitleres pólóban bulizókat

2010.01.08. 09:21

Bűnösnek talált egy francia bíróság egy francia és egy német férfit, akik egy falunapon hitleres pólóban és tetoválásokkal jelentek meg. Négy hónapot kaptak, és 1000 eurót kell fizetniük egy anti-rasszista alapítványnak.

A 32 éves francia és a 26 éves német állampolgár a kelet-franciaországi Attenschwillerben tartott búcsúban jelentek meg még októberben, narancsszínű polójukon a "Nur Hitler", azaz "Csak Hitler" felirat szerepelt.
A francia férfi később levette pólóját is, így láthatóvá váltak tetoválásai: az A.H. monogram, az SS-felirat, valamint az egykori náci vezető, Rudolf Hess portréja. A két férfit a rendőrök előállították, majd elengedték.

A mulhouse-i bíróság végül távollétükben mindkettőjüket négy hónap börtönbüntetésre, és 1000 euró pénzbüntetésre ítélte, amelyet egy anti-rasszista csoportnak kell fizetniük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?