Judit
2 °C
7 °C

Felgyújtották a tárolót, majd eljátszottak egy túszdrámát

2010.01.08. 12:22
Túszdrámával próbálta elterelni magáról a gyanút két pánikba esett fiatal Fehérgyarmaton, miután felgyújtották egy társasház tárolóhelyiségét. A terv nem vált be, akár nyolc év börtönt is kaphatnak.

Túszdrámához riasztották péntek hajnalban a fehérgyarmati rendőröket. Mint kiderült, a túszdráma csak kitaláció volt, egy 28 éves férfi és 21 éves barátja csak azt próbálták leplezni, hogy felgyújtották egy társasház tárolóhelyiségét.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bizarr történések péntekre virradó éjszaka kezdődtek. Egy járőr arra lett figyelmes, hogy egy háromemeletes társasház tárolóhelyiségéből füst szivárog.

Értesítették a tűzoltókat, akik megállapították, hogy a lángokat ugyan már eloltották, de a tüzet szándékos gyújtogatás okozta. A rendőrök ezután bekopogtak a tárolóhelyiség tulajdonosához, egy földszinti lakóhoz.

A 28 éves férfi nem nyitott ajtót nekik, hanem felhívta a szüleit és öngyilkossággal fenyegetózött. Amikor szülei a helyszínre értek, nála tartózkodó 21 éves barátja nyakához kést szegezve gyilkossággal fenyegetőzött.

Nem sokkal később barátját felcipelte a ház tetejére, de nemsokára visszatért a lakásába.

Negyed órával később elengedte barátját és megadta magát.

Az eljárás eddigi adatai szerint valójában szó sem volt túszejtésről. A két férfi együtt gyújtotta fel a tárolót.

A lángokat ugyan eloltották, de megijedtek és bezárkóztak a lakásba.

Amikor a rendőrség rájukkopogott, pánikba estek, és eljátszották a túszdrámát.

A rendőrség közveszélyokozás és a hatóság félrevezetése miatt indított ellenük eljárást, 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?