Negyed óra alatt fogták el a benzinkúti rablót

2010.01.08. 13:23
Autólopás és rablás mellett még bankkártyás visszaéléssel is gyanúsítják azt a pécselyi szobafestőt, aki csütörtökön két gázpisztollyal kirabolt egy pannonhalmi benzinkutat.

Két, valódi fegyverekre megdöbbentően hasonlító gázpisztolyt találtak a rendőrök annál a férfinél, aki csütörtökön egy elrabolt kocsit használva kifosztott egy pannonhalmi benzinkutat, közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság. A 32 éves, büntetlen előéletű szobafestőt - aki a Balaton-felvidéken, Pécselyen élt alkalmi munkákból - más bűncselekményekkel is gyanúsítják, mivel elköltött pár tízezer forintot azokról a bankkártyákról, amelyeket az elrabolt kocsiban talált. A kocsi tulajdonosa a bankkártyák mellett tartotta azok PIN-kódját.

Bánhidi Zsolt, a megyei bűnügyi igazgató szerint már a kocsi ellopása után arra gyanakodtak, hogy bűncselekmény elkövetéséhez kellett valakinek "az avittas Suzuki".

A pénzzavarral küzdő férfi már szerdán kinézte magának a pannonhalmi benzinkutat, ahol azt is kifigyelte, hogy a kezelő két helyen tartja a bevételt, így csütörtökön csak azután távozott, hogy a második tárcát is átadták neki.

A menekülést azonban nem szervezte meg jól, a rendőrök negyed órával a rablás után már el is fogták.