Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták a bozótvágós rablót

2010.01.11. 14:35
A rendőrök elfogtak egy férfit, aki az elmúlt egy hónapban egy bozótvágó és egy csontozó késsel felszerelkezve többször is kirabolta ugyanazt a balatonfüredi benzinkutat. A sorozat december közepén kezdődött, a benzinkutat háromszor támadta meg a férfi, utolsó alkalommal már fegyver is volt nála, de akkor már nem kapott pénzt.

A férfi először december 15-én csapott le az egyik balatonfüredi benzinkútra, kezében egy csontozó késsel és egy bozótvágóval. 140 ezer forintot vitt el. December 26-án ugyanezzel a módszerrel ugyanezt a kutat rabolta ki, 40 ezer forint volt a zsákmány. Január 3-án a már ismert csontozó késsel szintén Balatonfüreden egy élelmiszerboltot rabolt ki, körülbelül 8 ezer forintot sikerült elvinnie.

A néhány ezer forintos zsákmánnyal járó közérti rablás után pár nappal, január 6-án visszatért megszokott benzinkútjához. Ezúttal fegyver - később kiderült, hogy egy flóbertpisztoly - volt nála. A kútkezelő viszont bezárta belülről az üzlet ajtaját és hiába szólította fel kétszer is a rabló, nem nyitotta ki. A fegyveres férfi zsákmány nélkül menekült. Mivel látszott a rablások sorozat-jellege, ezért nyomozó csoport kezdett foglalkozni az üggyel.

A sorozat január 7-én tört meg. Valaki ugyanis aznap Győrben elrabolt egy kocsit - flóbertpisztoly segítségével - és kirabolt egy benzinkutat Pannonhalmán. A megyei nyomozók elfogtak egy férfit, majd a rablások hasonlósága miatt a balatonfüredi nyomozók január 8-án átvizsgálták az elfogott férfi ruházatát és autóját. A nyomozásokkor rögzített nyomok és a férfinél megtalált két kés és két flóbertpisztoly alapján bizonyossá vált, hogy az elfogott férfi felel a füredi támadásokért is. A bizonyítékokkal szembesülve a férfi részletes beismerő vallomást tett, még aznap előzetesbe került.