Elfogták a bozótvágós rablót

2010.01.11. 14:35
A rendőrök elfogtak egy férfit, aki az elmúlt egy hónapban egy bozótvágó és egy csontozó késsel felszerelkezve többször is kirabolta ugyanazt a balatonfüredi benzinkutat. A sorozat december közepén kezdődött, a benzinkutat háromszor támadta meg a férfi, utolsó alkalommal már fegyver is volt nála, de akkor már nem kapott pénzt.

A férfi először december 15-én csapott le az egyik balatonfüredi benzinkútra, kezében egy csontozó késsel és egy bozótvágóval. 140 ezer forintot vitt el. December 26-án ugyanezzel a módszerrel ugyanezt a kutat rabolta ki, 40 ezer forint volt a zsákmány. Január 3-án a már ismert csontozó késsel szintén Balatonfüreden egy élelmiszerboltot rabolt ki, körülbelül 8 ezer forintot sikerült elvinnie.

A néhány ezer forintos zsákmánnyal járó közérti rablás után pár nappal, január 6-án visszatért megszokott benzinkútjához. Ezúttal fegyver - később kiderült, hogy egy flóbertpisztoly - volt nála. A kútkezelő viszont bezárta belülről az üzlet ajtaját és hiába szólította fel kétszer is a rabló, nem nyitotta ki. A fegyveres férfi zsákmány nélkül menekült. Mivel látszott a rablások sorozat-jellege, ezért nyomozó csoport kezdett foglalkozni az üggyel.

A sorozat január 7-én tört meg. Valaki ugyanis aznap Győrben elrabolt egy kocsit - flóbertpisztoly segítségével - és kirabolt egy benzinkutat Pannonhalmán. A megyei nyomozók elfogtak egy férfit, majd a rablások hasonlósága miatt a balatonfüredi nyomozók január 8-án átvizsgálták az elfogott férfi ruházatát és autóját. A nyomozásokkor rögzített nyomok és a férfinél megtalált két kés és két flóbertpisztoly alapján bizonyossá vált, hogy az elfogott férfi felel a füredi támadásokért is. A bizonyítékokkal szembesülve a férfi részletes beismerő vallomást tett, még aznap előzetesbe került.