Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Brutális diákok ellen emeltek vádat

2010.01.12. 12:56
Vádat emelt az ügyészség a zalaegerszegi középiskolások ellen, akik tavaly brutálisan bántalmazták két társukat, és erről videofelvétel is készült.

Az egyik eset a zalaegerszegi vasútállomáson történt körülbelül egy éve. Mobiltelefonnal készült a felvétel, melyen középiskolások - köztük egy lány - alázzák a társukat. Az áldozat ellenállás nélkül tűr, de időnként felkiált fájdalmában. A felvételt készítő lány közben hangosan nevet. Az ügyben nemrég elkészült a vádirat, és ez hosszasan sorolja a fiatalok brutális tetteit.

A fiatalok ütötték, rúgták a fiút, utána meg akarták alázni, mondta Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. Áldozatukat először le akarták vetkőztetni, végül megelégedtek azzal, hogy a cipőjük talpát nyaldostatták vele.

A brutális fiatalokról egy osztályteremben is készült felvétel, ott egy másik fiút bántanak.

Zala megyében hasonló bűncselekmény miatt még senkit sem állítottak bíróság elé. Az ügyészségen azt mondják, a mostani esetnek feltehetően lesz visszatartó ereje.

Az ügyészség összesen négy fiú és egy lány ellen emelt vádat. A tárgyalásuk néhány hónap múlva elkezdődhet a bíróságon. Ha bűnösnek találják őket, akár három év börtönt is kaphatnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!