Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Brutális diákok ellen emeltek vádat

2010.01.12. 12:56
Vádat emelt az ügyészség a zalaegerszegi középiskolások ellen, akik tavaly brutálisan bántalmazták két társukat, és erről videofelvétel is készült.

Az egyik eset a zalaegerszegi vasútállomáson történt körülbelül egy éve. Mobiltelefonnal készült a felvétel, melyen középiskolások - köztük egy lány - alázzák a társukat. Az áldozat ellenállás nélkül tűr, de időnként felkiált fájdalmában. A felvételt készítő lány közben hangosan nevet. Az ügyben nemrég elkészült a vádirat, és ez hosszasan sorolja a fiatalok brutális tetteit.

A fiatalok ütötték, rúgták a fiút, utána meg akarták alázni, mondta Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. Áldozatukat először le akarták vetkőztetni, végül megelégedtek azzal, hogy a cipőjük talpát nyaldostatták vele.

A brutális fiatalokról egy osztályteremben is készült felvétel, ott egy másik fiút bántanak.

Zala megyében hasonló bűncselekmény miatt még senkit sem állítottak bíróság elé. Az ügyészségen azt mondják, a mostani esetnek feltehetően lesz visszatartó ereje.

Az ügyészség összesen négy fiú és egy lány ellen emelt vádat. A tárgyalásuk néhány hónap múlva elkezdődhet a bíróságon. Ha bűnösnek találják őket, akár három év börtönt is kaphatnak.