Árpád
-2 °C
4 °C

Cigarettával teletömött furgont foglaltak le a pénzügyőrök

2010.01.12. 09:23
Húszmillió forint értékű, ukrán zárjegyes cigarettát foglaltak le a vámhatóság munkatársai Nyírmeggyesen; az ügyben jövedéki orgazdaság bűntett elkövetése miatt indult eljárás - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) kedden az MTI-t.

Sipos Jenő szóvivő közleménye szerint a VPOP házkutatást tartott egy nyírmeggyesi ingatlanon, ahol előzetes információk szerint nagy mennyiségű, adózatlan jövedéki terméket rejtettek el.

Az udvaron parkoló mikrobusz tele volt cigarettával. A háznál tartózkodó férfi elmondta, hogy az összesen 36.500 doboz, ukrán zárjegyes cigarettát szállító mikrobuszt Fehérgyarmaton vette át egy ukrán állampolgártól.

A vámhatóság munkatársai lefoglalták a szállítóeszközt és 20 millió forintot érő rakományát, valamint eljárást indítottak jövedéki orgazdaság bűntett elkövetése miatt.

Az ingatlanon tartózkodó magyar állampolgárt gyanúsítottként vonták felelősségre, a férfi tettéért három évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?