Judit
3 °C
7 °C

Szamurájkarddal rabolt egy magyar Ausztriában

2010.01.12. 11:27
Egy szabadnapos paracsnok buktatott le egy 21 éves magyar rablót Ausztriában, aki a gyanú szerint szamurájkarddal fenyegette meg az alkalmazottakat.

Szamurájkarddal felfegyverkezve rabolt luxusórákat egy magyar férfi Salzburgban az osztrák hatóságok gyanúja szerint - jelentette a helyi sajtó.

A 21 éves férfit azzal vádolják, hogy két alkalommal összesen 215 ezer euró (több mint 57 millió forint) értékben rabolt karórákat egy salzburgi üzletlánctól - közölte honlapján az osztrák rádió- és televíziótársaság (ORF). A férfit bíróság elé állították.

Első alkalommal még sikerült megszöknie a rablónak, csak szanaszét hajigált ruhadarabok maradtak utána a helyszínen.

Mintegy fél év múlva megjelent az üzlethálózat egy másik fiókjában is, ezúttal azonban nem volt szerencséje. Éppen az üzlet előtt sétált el ugyanis a tartomány bűnügyi rendőrségének szabadnapos parancsnoka. Feltűnt neki a meleg tavaszi napon szokatlanul vastag ruházatot viselő fiatalember, és figyelni kezdte.

Mint kiderült, a rabló két réteg ruhát viselt. Az egyiket menekülés közben el akarta dobni, hogy az öltözete alapján ne lehessen azonosítani. Az első rablás helyszínén talált ruhákból DNS-mintát vett a rendőrség, és az megegyezett a magyar férfiéval.

Ha elítélik a vádlottat, legalább öt év börtönt kaphat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?