Szamurájkarddal rabolt egy magyar Ausztriában

2010.01.12. 11:27
Egy szabadnapos paracsnok buktatott le egy 21 éves magyar rablót Ausztriában, aki a gyanú szerint szamurájkarddal fenyegette meg az alkalmazottakat.

Szamurájkarddal felfegyverkezve rabolt luxusórákat egy magyar férfi Salzburgban az osztrák hatóságok gyanúja szerint - jelentette a helyi sajtó.

A 21 éves férfit azzal vádolják, hogy két alkalommal összesen 215 ezer euró (több mint 57 millió forint) értékben rabolt karórákat egy salzburgi üzletlánctól - közölte honlapján az osztrák rádió- és televíziótársaság (ORF). A férfit bíróság elé állították.

Első alkalommal még sikerült megszöknie a rablónak, csak szanaszét hajigált ruhadarabok maradtak utána a helyszínen.

Mintegy fél év múlva megjelent az üzlethálózat egy másik fiókjában is, ezúttal azonban nem volt szerencséje. Éppen az üzlet előtt sétált el ugyanis a tartomány bűnügyi rendőrségének szabadnapos parancsnoka. Feltűnt neki a meleg tavaszi napon szokatlanul vastag ruházatot viselő fiatalember, és figyelni kezdte.

Mint kiderült, a rabló két réteg ruhát viselt. Az egyiket menekülés közben el akarta dobni, hogy az öltözete alapján ne lehessen azonosítani. Az első rablás helyszínén talált ruhákból DNS-mintát vett a rendőrség, és az megegyezett a magyar férfiéval.

Ha elítélik a vádlottat, legalább öt év börtönt kaphat.